Двама варненци се наредиха сред финалистите на Международния конкурс за певческо изкуство “Белканто”

Георги Кючуков и Божана Атанасова с престижни международни отличия от Сулмона, Италия.

Двамата пяха на сцената на театър “Мария Каниля” и се наредиха сред финалистите на Международния конкурс за певческо изкуство “Белканто”.

Ръководителят на ВА “Звездни струни” – Георги Кючуков и солистката от ДВА “Сребърни звънчета” – Божана Атанасова се завърнаха от Сулмона, Италия с купи и грамоти. Двамата бяха сред финалистите от престижните международни награди “Белканто”.

След предварителна селекция с изпълнители от целия свят, бяха наградени 27 участника от множество държави като Италия, Германия, Литва, Латвия, Украйна, Русия, Казахстан и др.

Божана и Георги пяха на сцената на театър “Мария Каниля” в италианския град, известен с първата в света фабрика за шоколадови бомбони “Пелино”.

Оркестърът, с който бяха съпроводени изпълненията им беше под диригенството на Маестро Роко Камерленго, известни още като “Modern Orchestra”, които концертират с едни от най-големите звезди в Италия, както и със световноизвестното трио Il Volo.

Георги Кючуков се представи с песента на Джорджия – “Come saprei”, а Божана Атанасова с хита на Майкъл Бубле – “Feeling Good”.

Изпълненията им бяха заснети и ще бъдат излъчени в местните радиа и телевизии, също и публикувани в интернет страницата на международните награди.

След спектакъла всички наградени бяха поканени в кметството на Сулмона и бяха приветствани от управата на града.

“Благодарим на организаторите Микеле и Татяна Пома за перфектната организация и за високата оценка на нашия талант. Благодарности и към Нелия Блажева, началник отдел “Култура” на Столична община, която беше плътно с нас и ни подкрепяше в целия процес. Горди сме, че представихме България, нашият град Варна и ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, по най-достойният и блестящ начин! Оставаме с незабравими спомени от това прекрасно изживяване”, споделиха двамата след завръщането си във Варна.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии