Стефан Янев: Бюджетът трябва да е социален, без вдигане на данъците

Много са големите проблеми, но първият проблем е да се направи бюджет. Бюджетът трябва да е социален, с дефицит не повече от 1, максимум 2 процента и без вдигане на данъците.

Това каза лидерът на „Български възход“ Стефан Янев в ефира на БНТ.

По думите му трябва да се подпомагат младите семейства, така че те да могат да създадат дом и да отгледат децата си. „ И оттам отиваме към следващия проблем, който е демографската криза“, изтъкна Янев.

Той се пита дали изобщо има нещо по-различно в тази кампания.

„Виждаме послания, които водят до разсъждения „още от същото”. Това значи, че ще получим още от същото. В частност прави ми впечатление, което е част от онази система от действия да се отблъскват избирателите да не гласуват е внушението от някои лидери, които казват – тези избори няма да решат нищо, напролет сме пак на избори”, счита лидерът на „Български возход“, която е с №27 в бюлетината.

Той обясни, че е скептик, макар че много иск.м тези избори да решат нещо. „Скептик съм поради тези лидери, които показват приоритетите си. Нека да не критикувам другите партии, нека да говорим за нашите неща”, каза Стефан Янев.

Винаги съм казвал, че парламентът е място за говорене, и тогава е ставало въпрос за червените линии, всъщност червени линии няма, защото тези, които говорят за тези червени линии, всъщност показват че нямат, защото влизат в парламента и си говорят с останалите партии, обясни Янев.

„Всъщност истинсксият политически дебат, за бъдещето на България и политиките, за начина, по който се сформира едно мнозинство, кой, как взима решения и носи отговорност – този разговор го няма. Ние превръщаме политическият разговор в един вид битпазар, а това не е сериозно”, заяви бившият премиер на страната.

Според него В България всички партии са малки, на базата на избирателната активност. „Отчитаме някакви резултати, но ако вземем предвид имащите право на глас, всички партии са малки“, каза Стефан Янев и допълни, че посланията, обаче, са важни, защото нашите послания дават една предвидимост, отворена врата към всички български граждани и техните проблеми.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии