Световно признатите дизайнери Николай Божилов и Иван Донев на една модна сцена във Варна

Николай Божилов е носител на наградата Triumph Inspiration Award 2010 в Лондон, престижната награда за мода „Златна игла“ за млад дизайнер на годината, през 2010 г. и 2013 г. и наградата от конкурса OFFFASHION в Полша 2014 г Big See Awards 2022 г., както и Kyoto Design awards 2023 г. Преподавател по моден дизайн и съосновател на първото споделено място за работа и дизайн CONETS. Именитият творец подготвя ексклузивна колекция за Форум на модата – Варна, където ще представи нова колекция устойчива мода в съчетание с повече цветове и конструкции, които се трансформират. Възпитаници на създадената от него творческа школа CONETS ще презентират своите колекции по време на тридневното събитие. Сред тях са талантивите Гергана Стаменова и Красимир Йорданов.Гергана е млад дизайнер, който черпи вдъхновение от моменти от живота – дума, място, събитие. За нея дрехите изразяват личността. Отдадена е на процеса по създаването на една дреха и се вълнува от целия път на изработването й. Красимир Йорданов е на 23 години. Модата е част от живота му откакто се помни. Създаването на естетиката е любимият му процес. Той също завършва курс по моден дизайн в CONETS.

Иван Донев завършва Международната Академия за Висша мода “Коефия“ в Рим, което го прави втория дипломиран, български дизайнер в историята на академията. Иван е ученик на дизайнери от големите модни къщи “Булгари“, Джими Чу, ”Валентино“, “Ферагамо“ и други. От тях той изгражда своя безупречен професионализъм и високо академично ниво на работа. Себе си Иван определя с едно изречение “италиански дизайнер роден в България“. Модните критици го определят като Визионер в модния свят.

В първия ден на ексклузивното модно събитие своите колекции ще представят Николай Божилов, Гергана Стаменова, KIORI, представен от Красмир Йорданов, Collection Ka Bo, представен от Катрин Богданова, Radapola на дизайнера Юлия Салакина с дизайнер Емануела Христова, Ehellanuela. На 18-и октомври модният подиум ще завладеят Иван Донев, Racaille, Byvoria, Emelya, Erimme kids. Третият, финален ден на Форум на модата – Варна, е посветен на аксесоарите. По време на дефилетата ще бъдат представени изисканите обувки на Martini. Бижуто в технологиите Vertu ще бъде специален гост на форума, Leonardo optics ще запознаят гости и присъстващи с най-актуалните модели очила, Assos Diamonds ще разкрият чудния свят на диамантите, Promosale Varna ще превърнат събитието в истински празник на луксозните автомобили, а магията на здравето и красотата ще разкрият La Belle Clinic, д-р Мохамед Юзтурк и родния бранд за козметика, създадена от българското розово масло и чисто злато Dony Cosmetics.

Организаторът на събитието, дизайнерът Нели Анастасова, също ще представи своята колекция за сезона. Домакин на международния форум за мода е хотел „Ensana Aquahouse” в морския курорт „Св. Св. Константин и Елена“, а инициативата съчетава мода, музика, изкуство, красота и благотворителност в неповторим тридневен спектакъл.

Партньор на събитието е г-жа Елмас Аслан, президент на Одринската търговско-промишлена камара на жените предприемачи. Свията колекция ще представи ЕМЕЛИЯ“, на който тя е основател, креативен директор и дизайнер с 35-годишно присъствие в индустрията. г-жа Яшарие Доган, основателка на „BURSA FASHION WEEK“.  „BURSA FASHION WEEK“ е модно събитие, което вече седем години се организира и ръководи от г-жа Доган в гр. Бурса, център на текстила и модата в Турция. „BURSA FASHION WEEK“ е член на Европейския текстилен и моден съюз, „Балкансиад“, „Визглобалис“ и „БТСО“. Творци от Турция ще дефилират със свои колекции, обогатявайки събитието със спиращи дъха дизайнерски решения. Специално за първото издание на VFF пристига именитият турски журналист Гьокан Тузладан от Tek Rumeli TV, за да отрази събитието.

Форумът на модата – Варна ще бъде озарен и от невероятни музикални изпълнения. На 19-и октомври на сцената ще се качи талантливата Дара Екимова. Дни преди да представи дебютния си авторски албум, Дара Екимова ще омагьоса публиката с уникалния си глас и присъствие. Мултиинструменталистката KristinSax ще добави нотка блясък и стил към събитието. Тя съчетава различни стилове като поп, джаз, фънк и хаус, с които ще омагьоса публиката на 17-и и 18-и октомври.

Водещ на събитието е Ива Екимова, а на финала г-жа Нели Анастасова ще обяви и дари процент от приходите Центъра за деца с аутизъм. Тридневният моден форум ще посрещне краля на текстила Лорд Кристиян Фишбахер, модния гуру, инфлуенсър и блогър, превърнал денди стила в култ – Тиери Муел и Масимо Малтезе – президент на Miami Fashion Event и старши директор на New York Fashion Week.

VarnaNews e медиен партньор на Форум на модата – Варна.

Билетите вече са в продажба: https://bilet.bg/bg/events/5383


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии