Затварят още една варненска улица за ремонт, промените започват от днес

На 11 октомври, петък, от 09:00 до 18:00 ч., ул. „Арх. Манол Йорданов“ във Варна ще бъде затворена за движение заради полагането на износващия асфалтов слой. Тази улица, която свързва Горна и Долна Трака, ще бъде частично затворена, като малък участък в близост до кръстовището с бул. „Осми приморски полк“ ще бъде ремонтиран на по-късен етап заради планирано инженерно съоръжение. След приключване на строителните дейности, пътят ще бъде маркиран.

Тези мерки са част от по-широкия проект за обновление на инфраструктурата в района, обсъден по време на редовната среща между кмета на Варна, Благомир Коцев, и представители на ВиК дружеството и фирмите-изпълнители.

Затварянето на ул. „Арх. Манол Йорданов“ е ключов етап от подготовката за старта на строително-монтажните дейности на ВиК по северното платно на бул. „Княз Борис I“, които ще започнат на 14 октомври. По време на ремонта улицата ще се ползва като основен обходен маршрут.

В края на седмицата се очаква да приключи работата по основните улици в района на Траката и Евксиноград – „Първа“, „Трета“, „Пета“, „Осма“, „Шеста“ и „13-та“, след което ще започне възстановяването на настилките.

Също така, днес ще завърши асфалтирането на целия участък от бул. „Христо Смирненски“ от ул. „Прилеп“ до ул. „Мир“. Графикът за ремонта на продължението на булеварда в посока бул. „Осми приморски полк“ ще бъде обявен допълнително.

Община Варна призовава гражданите да се информират за временните ограничения и да планират движението си в града съобразно текущите ремонти.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии