В район „Одесос“ започнаха дейности по есенна резитба на дървета и клони

В район „Одесос“ се извършва интензивна есенна резитба на дървета и клони, докладваха днес на кмета Благомир Коцев озеленителните фирми и експерти-еколози, ангажирани с озеленяването на града. Срещата е първата от регулярните ежеседмични срещи в Община Варна, на които ще бъдат обсъждани  и следени поддръжката, развитието и обогатяването на зелената система в града.

На ул. „Княз Александър Батенберг“ в участъка от улиците „Свети Климент“ и „Архимандрид Филарет“ днес се извършва аварийна резитба на сухи и опасни клони, информираха еколозите от район „Одесос“.

Днес и утре (9 и 10 октомври) на ул. „Княз Александър Батенберг“ в района между бул. „Приморски“ и ул. „Шипка“ ще се извърши скъсяваща короната резитба на дърветата, информираха още по време на срещата фирмите. Пътното платно няма да бъде затваряно, но е възможно да възникнат временни затруднения в движението на автомобили, допълват още те.

В пешеходната част на бул. „Сливница“ от светофара на бул. „Мария Луиза“ в посока входа на Морската градина се извършват дейности по премахване чрез фрезоване на стари дънери, съобщиха от фирмата отговаряща за озеленяването в централната част на Варна. Местата ще бъдат обработени и подготвени за засаждане на нови дървета от вида „Вечнозелена магнолия грандифлора“, допълват озеленителите .

Утре – 10 октомври, във времевия период между 9:00 ч. и 12:00 ч. в южното платно на бул. „Мария Луиза“ (в посока Катедрален храм „Успение Богородично“ ) ще се извършва санитарна резитба на сухи и опасни клони на няколко дървета в района, предупредиха още еколозите. Пътното платно няма да бъде затворено, но поради спецификата на дейностите отново е възможно за забавяне на автомобилното движение.

От понеделник – 14 октомври, в зависимост от метеорологичните условия ще стартира скъсяваща короната на дърветата резитба на ул. “Д-р „Людвиг Заменхоф“ в отсечката от пл. „Независимост” до ул. „Кап. Петко Войвода”, стана ясно още на срещата.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии