Как да се погрижим за здравето на простатата?

Основната функция на простатната жлеза е да произвежда секрет, който е съставка на семенната течност. Тя също така произвежда различни хранителни вещества, които са от голяма полза за мъжките полови клетки. Жлезата осигурява специален вискозитет на семената течност, който благоприятства движението на сперматозоидите. За мъжкото, здраве, физическо и психическо, е от ключово значение тя да функционира правилно. При възникването на дискомфорт и здравословен проблем, могат да се намерят за простатата лекарства, които включват разнообразни билки и натурални полезни съставки.

Какви проблеми с простатата могат да възникнат?

Тази важна жлеза е характерна само за силния пол и е много важна за отделителната система, както и за сексуалните функции. Много често мъжете, които се оплакват от някакъв дискомфорт и проблеми свързани с простатата са над 40-45 годишни. С възрастта е нормално простатата да нараства, но по този начин започва да притиска уринарния тракт, да създава болка и дискомфорт. Едно от най-честите състояния свързани с тази важна за мъжа жлеза е простатитът.

Хубаво е навреме да потърсите мнението на специалист, защото лечението ще ви помогне да водите съвсем нормален начин на живот. В аптеката се предлагат и различни лекарства, които могат да контролират състоянието и да окажат бърз положителен ефект. Специалистите биха препоръчали някои неща, които е добре да спазвате при проблеми с простатата:

  • намалете алкохола – добре е да ограничите употребата на алкохол, защото той винаги има негативно влияние върху организма;
  • контролирайте килограмите – според различни изследвания наднорменото тегло може да бъде фактор за различни заболявания на простатата;
  • следете кръвната захар – инсулиновата резистентност има връзка с нарастването на простатата. Най-рисковите пациенти са тези в напреднала възраст.

Хората, които търсят медикаменти за простатит най-често се оплакват от болезнено уриниране, по-слаба струя и чести позиви за уриниране. Вижте още информация по подобна тема тук.

Какво представляват модерните лекарства за простата?

Какъвто и проблем да сте констатирали с простатната жлеза, е от значение да вземете навременни мерки. Едни от най-безвредните и щадящи лекарства за простатата са на билкова основа и ще ги намерите в аптеките. Тези препарати могат да бъдат поръчани без рецепта, което ги прави чудесни за профилактика и поддържане здравето на простатата. В много от лекарствата се използват екстрактите от червена боровинка и тиквено семе, защото благоприятстват функционирането на уринарния тракт.

Благодарение на това имат положителен ефект и върху простатната жлеза. Витамини като цинк и селен също имат значение за концентрацията на тестостерон и работата на половите жлези. Понеже лекарствата са на билкова основа е важно да спазвате препоръчителната от производителя доза и да се консултирате с вашия лекар. От Aptekifenix.bg напомнят, че ранното диагностициране на проблема, както и превенцията много често са в основата на облекчаване на дискомфорта.

Знаем ли достатъчно за цистита?

Вероятно сте чували за заболяването цистит, което представлява възпаление на пикочния мехур. Обикновено е на бактериална основа и се свързва с често уриниране съпътствано с парене. В случай че сте констатирали подробен проблем е добре да потърсите лекарства за цистит, които ще възпрепятстват възможността да стане хроничен. Най-често циститът се констатира при жените, макар да не е изключен и при мъжете с напредване на възрастта.

Циститът е изключително неприятно заболяване, защото ви кара да ходите много често до тоалетната, а резултатът е слаба струя придружена с изключително силно парене и болка. Медикаментите, които ще откриете в аптеката, могат да ви помогнат да се избавите от цистита, като повлияят възпалителните процеси и нормализират уринирането. Ще споменем съставката мечо грозде, което присъства в някои от лекарствата за цистит.

Мечото грозде облекчава възпалението на бъбреците и пикочния мехур. Също така предотвратява образуването на камъни в бъбреците. Билката трябва да бъде приемана за дълъг период, за да има положителен ефект. Подобни натурални препарати нямат нежелани странични проявления, което винаги е добре за пациента с цистит. Консултирайте се с фармацевт или лекар, когато избирате лекарство за цистит, за да сте сигурни в неговото действие.

Интересна информация за глокомети вижте тук.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии