От РЗИ извършиха проверки в 158 обекта: Съставени са 6 акта за нарушения

Служители на отдел ДЗК извършиха проверки в 158 обекта, включващи: училища, детски градини, здравни кабинети към тях, центрове за работа с деца, хотели и почивни станции, басейни, СПА центрове, фитнес зали, салони за красота, студия за татуировки, обекти за производство и търговия с козметични продукти, водоснабдителни обекти и други.

Извършени са 2 съвместни проверки с представители на Министерство на туризма в СПА центрове.

Издадено и връчено е 1 предписание за провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки.

Съставени и връчени са 6 Акта за установяване на административно нарушение на физически лица.

Във връзка с изпратено от МЗ писмо, касаещо разпространение на продукти „Wildkraut Energy Sniff” и „Sniff Bull Energy Dust”, служители на отдел ДЗК, Дирекция ОЗ към РЗИ – Варна извършиха проверки на 26 обекта на територията на гр. Варна и областта,
при която не е установена продажба на цитираните продукти.

Обработени са и са изготвени отговори на множество жалби, сигнали и запитвания, постъпили в инспекцията.

Служители от отдел „Регионална картотека на медицинските експертизи“ изготвиха и окомплектоваха 236 писма за преосвидетелстване от ТЕЛК комисия.

От служители на отдел “Организация и контрол на медицинските дейности” са осъществени 64 инспекции в лечебни заведения за извънболнична помощ (ЛЗИБП), лечебни заведения за болнична помощ (ЛЗБП), аптечни складове, аптеки и обекти, в които се
използват неконвенционални методи за благоприятно въздействие върху индивидуалното здраве. Съставени и връчени са 3 Акта за установяване на административно нарушение.

Издадени са 4 удостоверения за недостатъчност за лекари специалисти и 6 удостоверения, с които се потвърждава, че съответното лечебно заведение отговаря на здравните изисквания и на съответния медицински стандарт.

Всички документи по постъпилите преписки за регистрация и пререгистрация на ЛЗИБП са окомплектовани, описани, заверени, сканирани и изпратени в Изпълнителна агенция „Медицински надзор”.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии