Подари усмивка на децата на България: Инициатива за взаимопомощ набира популярност във Фейсбук

Групата „Подари усмивка на децата на България“, създадена във Фейсбук с мисията да помага на семейства в нужда, бързо набира популярност и събира привърженици от цялата страна. Основната цел на организаторите е да подпомагат деца с увреждания и техните семейства, като предлагат помощ под формата на дарения и подкрепа. Групата стартира през май и за няколко месеца успя да обедини над 1000 членове, които активно участват във взаимопомощта.

„Подари усмивка на децата на България“ има за цел да достигне до възможно най-много семейства в затруднено положение и да им подаде ръка в трудни моменти. Организаторите призовават всеки, който желае да помогне, да добавя нови членове към групата и да споделя публикации за това какви дарения може да предложи или от какво има нужда.

В момента се провежда специална кампания, посветена на първия учебен ден. Членовете на групата са призовани да дарят дрехи, електроуреди, лаптопи, компютри, раници и дори финансови средства, за да помогнат на деца с увреждания и техните семейства да започнат новата учебна година с необходимите ресурси.

Двамата организатори стартираха инициатива за събиране и ремонт на стари телефони, които даряват на деца в нужда. Тяхната идея е да улеснят комуникацията на тези деца и да им осигурят достъп до съвременни технологии.

В същото време, едно от последните дарения е за 17-годишната Михаела, която е със синдром на Даун, получи своя първи компютър, благодарение на щедростта на един от членовете на групата. Организаторите на инициативата насърчават всички да се включат с каквото могат, за да продължат да даряват усмивки на тези, които имат най-голяма нужда.

За повече информация и за участие в инициативата, посетете групата „Подари усмивка на децата на България“ във Фейсбук.

 


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии