Откриха изложба „Младежите на България в Европейското семейство“ във Варна

Изложба „Младежите на България в Европейското семейство“, разположена на открито до Слънчевия часовник на входа на Морската градина и организирана съвместно с Община Варна, беше открита официално от председателя на НСИ доц. д-р Атанас Атанасов и директорa на ТСБ-Североизток – Деян Славов. На събитието присъстваха oбластният управител на област с административен център Варна проф. д-р Андрияна Андреева, заместник-кметът на община Варна – Павел Попов, заместник- кметът на район „Аспарухово“ към община Варна – Боян Петров, заместник-кметът на район „Одесос“ към община Варна – Даниела Дачева, заместник-кметът на район „Владислав Варненчик“ към община Варна – Бистра Спасова-Йорданова, началникът на отдел „Статистически изследвания-Варна“ (ОСИ-Варна) – Петя Казакова, служители на ОСИ-Варна, представители на Община Варна, журналисти.

Изложбата е част от дългосрочната програма на Националния статистически институт за повишаване на статистическата грамотност, особено сред младите хора – учениците и студентите. На младежите е посветена изложбата, която се организира
през 2024 година.

Застарява ли населението на България и Европейския съюз?

Каква част от населението на България са младежите на възраст 16 – 29
години?

Каква част от младежите живеят с родителите си?

Колко са висшистите в България и област Варна?

Какъв е делът на икономически активните младежи в България и област
Варна?

В кои професии е най-голям делът на заетите младежи?

Какво правят младежите в свободното си време?

А знаете ли, че изложбата може да Ви донесе награда за участие в
инициативата „Играйте със статистиката“?

Всеки, който желае, може да си направи снимка (селфи) на фона на пано от изложбата, което най-много му харесва, и да я изпрати заедно със своите имена и града, в който е изложбата, до 5 септември 2024 г. на [email protected].

При желание всеки може и да отговори на въпросите във викторината „Сканирай и спечели!“. Резултатите ще бъдат публикувани на 15 септември 2024 г. на сайта на НСИ – www.nsi.bg.

Варна е първият град в страната, където се организира изложбата. Експозицията ще гостува във Велико Търново от 30 август, на 1 септември – във Враца, на 16 септември – в Пловдив, на 1 октомври – в Бургас и на 16 октомври – в София.

Експозицията ще е на разположение на варненци и на гостите на Варна до 8 септември.

Заповядайте на изложбата, за да се запознаете с много интересни данни за живота на младите хора в област Варна, България и Европейския съюз.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии