Има ли значение с какви саксии ще декорираме дома си?

Снимка: Данче Бозаджиева

Винаги е приятно и уютно в едно жилище да присъстват живи растения. Хората, които обичат да се грижат за тях, полагат голямо старание, когато избират нови саксии. Този вид функционални съдове са от основно значение за това вашите цветя да изглеждат добре и да растат на воля. Има определени критерии, по които да избирате точните саксии. Хубаво е те да са съобразени с размера на растението и неговата коренова система. От друга страна различните по размер съдове се явяват и естествена декорация в помещенията. Важно е какви са техните цветове, форми и от какъв материал са направени.

Как да изберем хубави и практични саксии?

Ако е дошъл моментът да пресаждате растенията, които отглеждате, ви съветваме да поръчате качествени саксии. Правилно е съдовете, в които ще поставите цветята, да бъдат устойчиви, с красива визия и допълнителни удобства. За да изберете хубави модели, е добре да определите всяко растение от колко голям контейнер се нуждае. Съобразете се с неговите размери, с кореновата му система, с това дали се полива често. Предлагат се изделия, които включват чинийка за оттичане на излишната вода.

Също така може да поръчате симпатични кашпи, които са много подходящи за кактуси и сукуленти, защото те не се поливат често и нямат нужда от съд за водата. Когато избирате саксии се фокусирайте и върху техния дизайн и цветове, защото са аксесоари, които привличат вниманието. Саксиите винаги са имали декоративна функция, затова предлагаме да ги комбинирате с интериора или екстериора на дома. Изберете цветове, които ще се хармонизират с останалите вещи и ще създадат приятно настроение.

Кои са популярните материали при изработка на саксиите?

Днес производителите ви представят огромно разнообразие от интересни и практични саксии. Един подобен съд, трябва да бъде достатъчно здрав, ако се използва навън да има защита от UV лъчите, да е подходящ за закрепване на различни места. Тук много важен е материалът за изработка, затова сега от MOVI.BG ще ви представят някои от най-популярните:

  • керамика – тези съдове се използват от много години, защото са изключително удобни за отглеждане на всякакви видове растения. Изделия направени от керамика могат да бъдат гланцирани или натурални. Имайте предвид, че ако нямат гланц почвата изсъхва много по-бързо и се налага често поливане на растението;
  • пластмасови – това са най-изгодните финансово саксии. Ще ги намерите в оригинални и цветни дизайни, за да украсите дома си по свой вкус. Материалът елек и функционален, затова много хора се насочват към покупката на пластмасови саксии;
  • дървени – обикновено тези съдове представляват специални сандъчета, в които да оформите красива аранжировка от цветя. Много подходящи са за украса в двора, на верандата и на терасата. Ако бъдат обработени по специален начин няма да имате проблеми с влагата, която обикновено вреди много на дървото. Натуралните материали определено създават усещане за уют и правят обстановката много естетична;
  • метални – рядко се избират, защото ако повърхността не е обработена, има опасност от корозия. Металните съдове са подходящи за отглеждане на кактуси и сукуленти, защото те не се нуждаят от често поливане.

За да изберете правилните контейнери за вашите растения, трябва да разгледате всички предложения онлайн. Отделете време да се запознаете с техните характеристики, преди да направите поръчка.

Защо сандъчетата за цветя са предпочитани?

Хората, които обичат да се грижат за цветята, много добре познават различните съдове, в които те могат да се разположат. Едни от най-предпочитаните си остават симпатичните сандъчета за цветя. Те ви дават доста повече възможности да аранжирате красиво пространството около вас. Сандъчетата имат издължена форма и така на едно място могат да бъдат посадени растения от различен вид.

Напоследък практичните сандъчета са предпочитани, защото по-лесно се транспортират от едно на друго място и са красив декоративен елемент където и да бъдат използвани. Ще намерите сандъчета за цветя направени от пластмаса или дървесина с най-различни красиви орнаменти и шарки. Любителите на цветята много харесват сандъчетата, защото с тяхна помощ могат да отглеждат още повече интересни растителни видове.

Къде можем да декорираме със сандъче за цветя?

Местата в жилището и в двора, където може да използвате практичните съдове са наистина много. Прочетете още информация тук. Точно това е причината те да са толкова популярни. Поставете сандъчета за цветя в следните зони:

  • на терасата – най-често хората избират да използват сандъчета за цветя при декорация на терасата. В топлите месеци растенията се чувстват най-добре на открито. Има модели, които могат да се поставят директно на парапета и дори на улуците;
  • на перваза – прозорците украсени с красивите контейнери, ще привличат погледите на всички минувач. Растенията ще ви радват и ще създават настроение у дома;
  • в двора – могат да се поставят и в двора, като естествена декорация, съчетани с градинските растения и керамичните фигурки;
  • на верандата – за тази зона ви препоръчваме висящите модели. Те имат стабилно окачване и изглеждат невероятно елегантно и красиво.

Сандъчета може да използвате и за интериора на дома си, защото те са достатъчно красиво изработени. Потребителите ги поръчват заради практичността им и възможността в тях да се сложат повече растения.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии