Ст. комисар Михов представи годишния отчет за дейността на ОДМВР– Варна

Подробен анализ на областната дирекция по основните направления на работа за изминалата 2022г. представи  днес старши комисар Атанас Михов. Пред министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев, главния секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров, Административните ръководители на Окръжна и Районна прокуратура, председателите на Окръжен  и Районен съд Варна, областния управител, зам. кмета на Община Варна, кметове и представители на 11-те общини в областта, директори и началници на други структури извън МВР на територията на областта, директорът на ОДМВР-Варна представи приоритетите и предизвикателствата през отминалата година. Посочено бе активното противодействие на престъпността, включително и конвенционалната, както и осъществената превенция по отношение на изявения и новоустановения контингент по линия разпространение на наркотични вещества.

Във връзка с предстоящите избори бяха изведени акценти от извършения анализ на предприетите действия от проведените през предходните пет години местни, парламентарни и президентски  избори, в резултат на които е идентифициран активният контингент лица, занимаващ се с купуване на гласове. Посочени бяха установените рискови  и така наречените „люлеещи“ се секции на територията на Трети МИР. Бяха набелязани и конкретни мерки, свързани с опити за постигане на т.нар. корпоративен вот. В рамките на отчета бе подчертана изградената професионална комуникация и общи усилия с Окръжна и Районна прокуратура Варна за противодействие на престъпления, свързани с ограничаването на свободно упражняване на изборните права.

Ръководния състав на МВР изказа своите благодарности към всички служители на ОДМВР Варна, спомогнали за повишения ръст на разкрити престъпления през изминалата година, спрямо предходната.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии