Връчиха отличията от XVII национален конкурс „Морето, морето, морето…“ във Варна

На тържествена церемония в Младежки дом – Варна, днес бяха връчени отличията на призьорите в XVII Национален конкурс за литературно творчество и компютърна рисунка „Морето, морето, морето…“.

Общо в двата раздела оценяващите комисии разгледаха 302 творби, дело на 269 участници от над 20 населени места в страната.

Специалната награда на г-н Иван Портних,  кмет на Варна, отиде при младата варненска литераторка Славея Минчева. Тя е възпитаничка на ЛК „Касталия“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. При ЛК „Касталия“ отидоха също специалните награди на Националния дворец на децата (НДД) и „Сдружение Литературно общество – Варна“. Те са съответно за седмокласничката Моника Атанасова и шестокласничката Стефания Митева.

Специалната награда на НДД при компютърните художници бе за Мирела Кенова от гр. Кюстендил. Мирела е възпитаник на ПМГ „Проф. Емануил Иванов“.

Организатори на конкурса „Морето, морето, морето…“ са Министерството на образованието и науката, Община Варна и ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. Конкурсът е включен в Националния календар за изяви по интереси на деца и ученици за учебната 2022/2023 г.

Гости на събитието бяха г-жа Юлия Вълчева, главен експерт в дирекция „Образование и младежки дейности“ в Община Варна и г-жа Монка Николова, директор на ЦПЛР – ОДК, гр. Варна, която отправи приветствие към присъстващите и връчи специалните награди на церемонията.

В съпътстващата програма участие взеха солисти на школите на ОДК. Гостите на събитието видяха изпълнения на деца от ВА „Звездни струни“, ДВА „Сребърни звънчета“ и школа „Балет“.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии