Библиотеката във Варна отправя лятно книжно предложение

Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ ви отправя лятно книжно предложение за пътешествие с избрана от нас дестинация. Изложбата „Париж. Литературни маршрути” е по повод 220 години от рождението на двата колоса на френската литература – Виктор Юго и Александър Дюма и ни развежда из познати места с малко познати факти, свързани с авторите, героите им и Париж.

У всеки, запленен от „Парижката света Богородица”, повторното разгръщане на страниците с текста „Париж от птичи поглед” остава удивлението от дълбочината, с която 29-годишният Юго прочита пластовете история в развитието на града. През 2002 г. по повод 200-годишнината от рождението на Дюма тогавашният президент на Франция Жак Ширак се обръща към живия дух на писателя: “С теб бяхме д’Артанян, Монте Кристо или Балсамо, яздехме по пътищата на Франция, ходехме по бойните полета, посещавахме дворци и крепости. С теб изследвахме тъмни коридори, тайни проходи, подземни трезори. С теб мечтахме. С теб все още мечтаем.”

Откриването е на 27 юли 2022 г. от 15.30 часа в основната сграда на библиотеката на адрес бул. Сливница №34. Изложбата може да бъде разгледана до края на месец август.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии