Конкурс за детска рисунка на тема “С очите си видях бедата”

Приключи конкурсът за детска рисунка на тема “С очите си видях бедата” – Варна  2022  – областен кръг в партньорство между РДПБЗН-Варна и Регионално управление на образованието- Варна. Тематично той обхваща познанията на подрастващите, свързани с рисковете от бедствия и за начините на поведение и действие, първа долекарска помощ, дейностите на Единната спасителна система. С подходящи художествени похвати децата показаха своя интерес към професията на пожарникаря и спасителя, засвидетелстваха своята съпричастност към проблемите на човека.

В конкурса “С очите си видях бедата” – Варна 2022  участваха 170 рисунки, от различни учебни заведения във Варненска област, в съответните групи и категории, според условията на проявата. Рисунките – победители бяха определени от жури в състав: председател – Йорданка Аргирова – старши учител по изобразително изкуство в ЦПЛР-ОДК-Варна и членове- Иванка Андреева – учител, практическо обучение – живопис в Професионална техническа гимназия- Варна и  Велин Илиев- учител, практическо обучение – живопис в Професионална техническа гимназия- Варна, както и двана представители на РДПБЗН-Варна.

Класираните рисунки на областно ниво в отделните възрастови групи и категории ще участват в националния етап на конкурса, който ще се проведе през месец юни 2022 г.,  а ръководството на РДПБЗН – Варна предвижда да награди с грамота и медал отличилите се млади таланти.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии