В бързо производство жена от Игнатиево бе осъдена за опит за джебчийска кражба

С присъда по реда на съкратеното съдебно следствие, Районен съд – Варна наложи на 24-годишна жена от Игнатиево наказание от 6 месеца лишаване от свобода, изтърпяването на което се отлага за изпитателен срок от 3 години.

Подсъдимата бе призната за виновна в това, че на 5 декември тази година, на територията на хипермаркет във Варна, извършила опит за кражба на дамско портмоне, със съдържащите се в него пари в различни валути. Деянието е осъществено в оживен търговски обект, като подсъдимата се възползвала от временното отклоняване на вниманието на клиентка докато избира коледни артикули. Подсъдимата бръкнала в поставената в пазарска количка дамска чанта на потърпевшата и измъкнала портмонето, като малко  по-късно била догонена в магазина от собственичката и задържана със съдействието на охраната.    Инкриминираното чуждо имущество е на стойност общо за над 1000 лева.

24-годишната жена е неосъждана досега, но има множество криминални регистрации за кражби.  Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

 


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии