Школа „Касталия“ – Варна с 12 награди от национален конкурс за литературно творчество и журналистика

Архив, НУК за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски“, 2022 г.

Известни са резултатите от Националния конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски“ 2024 г. Учениците от ЛК „Касталия“ завоюваха 12 награди, като спечелиха 3 първи, 6 втори, 2 трети места и една поощрителна награда.

Теодор Стоянов, Виктор Тодоров и Сава Георгиев са класирани на първо място в своите възрастови групи за проза, като Теодор спечели и второ място в раздел поезия. Симеон Иванов също е с две награди, той се класира на второ място и в двата литературни раздела. Петър Цонев зае второ място в раздел журналистика с интервю.

Това е седемнадесето издание на този конкурс, който се организира от Общински детски център за култура и изкуство, град Русе и е включен в Националния културен календар на Министерство на културата.

„Учениците от „Касталия“ участват винаги с голямо желание в него, като не сме пропускали нито една година още от първото издание. Освен това с гордост мога да заявя, че винаги досега сме се представяли изключително успешно“, сподели Магдалена Маркова, ръководител на школа „Касталия“.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии