Стефан Янев: Всичко на политическото поле трябва да е насочено към интереса на българските граждани

Хората са най-важният капитал на България. Всичко на политическото поле трябва да е насочено към интереса на българските граждани. Това заяви в ефира на БТВ Стефан Янев – лидер на „Български възход, която е с №27 в бюлетината.

По думите му партията е с достатъчно опит и добри експерти, които да подготвят смислена програма, насочена към хората в България.

„В чисто политически план е много трудно партиите да разговарят помежду си и ние търсим други пътища и сме ги намерили, за разрешаване на проблеми през неправителствения сектор и у нас, и в чужбина“, обясни Янев.

Той обяви, че от „Български възход“ скоро ще представят проекти за решаване на икономически проблеми на България – реализиране на проекти в български общини, включително и големи инфраструктурни проекти.

„Давам един пример – още април месец поставихме въпроса, че е възможно построяването на канал между Черно море, да кажем Варна и Дунав. Този канал е една стара мечта, проект, който не е реализиран през годините. В момента има условия да бъде направен“, обясни лидерът на „Български възход“.

Янев постави въпроса какво се случва в БРИКС. Той припомни, че предстои среща на върха и обърна внимание, че нови страни подават заявки да се присъединят, но в България не се говори по темата.

„Имаме ли идея, поне да изпратим някой да чуе, да види за какво става въпрос. Да не се окаже така, че бъдещето на БРИКС е бъдеще, което ще замени ролята на ООН?“, попита лидерът на „Български възход“.

Стефан Янев прогнозира, че на предсрочните избори на 27 октомври избирателната активност ще е още по-ниска.

„Причината е умората от невъзможността на политическата класа да води нормален диалог и да решава проблеми, които са в интерес на българските граждани. Това води до апатия у хората”, посочи Янев.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии