Проведе се шестото издание на Националната конференция за социално и емоционално изучаване

На 12 октомври в Конферентна зала “Черно море” на хотел „Черно Море“ във Варна успешно се проведе Шестото издание на Националната конференция за социално и емоционално изучаване. Събитието събра около 200 участници, включително учители, психолози, родители и образователни експерти, които с интерес се включиха в дискусиите и обмениха опит по теми, свързани с подобряването на социално-емоционалните умения в учебна и семейна среда.

Конференцията откри в 9:00 ч. с приветствие от Полина Коцева, организатор и собственик на FUNtazia, която подчерта важността на социално-емоционалното изучаване в съвременния образователен процес. Тя отбеляза, че основен акцент тази година е поставен върху прехода от образованието към професионалния свят, с фокус върху прогимназиалния, гимназиалния етап и висшето образование.

В рамките на събитието бяха представени редица интересни лекции и дискусии от 14 водещи експерти в областта. Основни теми включваха благосъстоянието на децата и възрастните, правилното участие на възрастните в образованието, както и развитието на социално-емоционалните умения за справяне с предизвикателства като агресия, насилие, дискриминация и депресия. Специално внимание беше обърнато на работата с възрастните за ефективно справяне с конфликти и предотвратяване на агресивно поведение в социалния контекст.

Един от ключовите моменти на конференцията беше дискусията върху ролята на социално-емоционалните умения в технологичния свят и как те се свързват със STEM и изкуствения интелект. Лекторите подчертаха, че уменията за работа в екип, емоционална интелигентност и справяне с конфликти са критични за успешното развитие на младите хора в бъдещето.

Конференцията предложи на участниците възможност да се включат в Програма “Родители на Лидери” с 50% отстъпка, като им бе предоставен и достъп до международна методика за превенция и интервенция срещу насилие и агресия. Освен това, всеки участник получи поименно удостоверение за участие в събитието.

Участниците високо оцениха възможността за обмен на опит и контакти с колеги от цялата страна, като дискусиите продължиха и в неформална обстановка след края на официалната програма.

Конференцията приключи с обещание за още по-задълбочено издание следващата година, като интересът към темата продължава да расте сред професионалистите, работещи в сферата на образованието и социално-емоционалното развитие.

VarnaNews бе медиен партньор на конференцията.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии