120 състезатели ще участват в турнира по спортна стрелба под мотото „Не на дрогата“

Над 120 състезатели от 14 български клуба ще вземат участие този уикенд в поредното издание на турнира по спортна стрелба, който се провежда във Варна под мотото „Не на дрогата“. Състезанието ще се проведе на 12 и 13 октомври в национална спортна база „Спортпалас“ в курортния комплекс „Златни пясъци“. Организатор на спортното събитие е СК „Стрелба“ (Варна), с подкрепата на Община Варна.

На 12 октомври (събота) надпреварата стартира в 10:00 ч., с дисциплината 40 изстрела при момчета и момичетата и 60 изстрела юноши и девойки – пушка. В 12:40 ч. следва дисциплината „Соло“ за пушка и пистолет за юноши и девойки от 16 до 21 години. Официалното откриване на турнира и награждаването на победителите в първата категория е предвидено за 15:00 часа на същия ден. По-късно е предвиден и финалът на пистолет.

На 13 октомври (неделя) от 09:00 ч. ще започне упражнението 40 и 60 изстрела с пневматичен пистолет за всички възрастови групи – разпределени в 4 смени. Награждаването на победителите в дисциплината пистолет и официалното закриване на инициативата е предвидено за  16:10 ч.

В момента в НСБ „Спортпалас“ се провежда и лагер-сбор на националния екип по спортна стрелба за всички възрастови групи, под ръководството на бележития треньор Никола Лечев. Председателят на Българския стрелкови съюз и член на Комисия към МОК – Весела Лечева също посети спортния лагер на националите и проведе открита тренировка с най-добрите ни стрелци.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии