Насрочени са нови и частични избори за кметове на район „Одесос“ и „Приморски” в град Варна

С Укази на президента на Република България, г-н Румен Радев са насрочени нови и частични избори за кметове на район „Одесос“ и „Приморски в град Варна, като същите следва да се произведат на 20.10.2024 г.

Областна дирекция на МВР – Варна ще създаде организация, която да позволи на българските граждани, непритежаващи валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас на частичните избори за кметове на район „Одесос“ и „Приморски в град Варна.

За издаване на удостоверения по чл. 263, ал. 1 от Изборния кодекс за гласуване на граждани без валидни лични карти ще работят звената „Български документи за самоличност“ към Първо и Второ РУМВР Варна в периода от 14.10.2024 г. до 18.10.2024 г. и на 20.10.2024 г.

Гражданите следва да са информирани, че при връчване на новата лична карта е необходимо да се върне удостоверението, издадено при подаване на заявлението на нова лична карта, ако има възможност тя да бъде връчена преди деня или в деня на изборите.

Издадените за първия тур на изборите удостоверения не са валидни при провеждане на втори тур, както и при произвеждането на изборите за Народно събрание на 27.10.2024 г.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии