В бързи производства Районен съд – Варна наложи различни наказания за държане на наркотици

44-годишен мъж е засечен с наркотик в следобедните часове на 19 септември  тази година в квартал „Бриз“ във Варна. При извършената му проверка  се установява, че той държи в себе си пакетчета с марихуана, с различно процентно съдържание на активен компонент- тетрахидроканабинол.  Намереното високорисково наркотично вещество е общо около 5 грама и представлява маловажен случай. Подсъдимият е с чисто съдебно минало.  По силата на постигнато в съдебна зала споразумение му бе наложено наказание „глоба“ в размер на 500 лева. В негова тежест са и сторените по делото разноски.

Също за държане на наркотик, с одобрено от  съда споразумение с признание на вината, на 34-годишен мъж бе наложено наказание от 11 месеца лишаване от свобода, при първоначален строг режим, както и наказание „глоба“ в размер на 1000 лева. При движение с тротинетка вечерта на 12 септември  т. год. в Цветния квартал  той е бил спрян за проверка от полицейски екип, като у него са открити опаковки с метамфетамин и марихуана, на обща стойност за около 200 лева. Подсъдимият е осъждан.

Веществените доказателства по делата – остатъците от наркотичните вещества, след влизане в сила на определенията за одобряване на споразуменията, поради липсата на икономическа стойност следва да бъдат унищожени. Съдебните актове са окончателни.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии