Защо ви е да регистрирате търговска марка в ЕС?

Съвременните предприемачи не пренебрегват факта, че един от начините да развият бизнес си и да го популяризират на международно ниво е чрез регистрация на търговска марка в ЕС. Инвестицията е напълно оправдана от гледна точка на това, че безспорно можете да си подсигурите един по-лесен метод за позициониране на пазара и разпознаваемост на бранда ви от страна на клиентите. Разбира се, че фокусът тук е насочен към няколко основни точки и в днешната тема ще се постараем да ви помогнем при взимането на удобно и сигурно решение. Защо си струва да регистрирате марка в ЕС и какви са ползите от това ще разберете от следващите редове.

Същност

Разбира се, че не е задължително да изберете такъв метод на популяризиране на вашите стоки, продукти и услуги. Определено има достатъчно варианти за да бдете позиционирани на пазара и това да ви устройва. Според спецификата на това, което предлагате на потребителя е логично да се определят всички онези аспекти и предложения, които са водещи по отношение на оформянето на пазарната ви позиция.

По своята същност регистрацията на търговска марка се приема като стимулиращ старт, който вдига значително нивото на развитие на бранда ви. Чрез регистрирането на такъв тип интелектуална собственост получавате множество възможности, които са свързани с:

  • Разпознаваемост на бранда ви от конкурентни продукти;
  • Предоставяне на условия за повишаване на финансовите постъпления;
  • Значително улесняване на режимите на рекламиране във всички канали;
  • По-добра стратегия за налагане в пазарната среда;
  • Гарантиране на защита при недобросъвестно отношение от страна на трети лица или конкуренти.

Не отлагайте регистрирането на марката си в ЕС. Териториалния обхват е значителен и това ви дава право да си партнирате с други фирми, които могат да ви осигурят отлична бизнес среда за развитие. Колкото по-разпознаваем е бранда ви то толкова по-лесно и бързо продуктите ви ще бъдат открити от потенциални клиенти. Вижте още в този сайт.

Стъпки при регистриране на марка

Въпреки, че всеки има достъп до единната Европейска система за извършване на регистриране на такъв тип интелектуална собственост то трудностите, които биха възникнали не са за пренебрегване. На практика дори един документ да не бъде попълнен съобразно изискванията на Европейското патентно ведомство това ще се отрази на сроковете за получаване на удостоверението ви за търговска марка в ЕС или дори да се стигне до отказ от регистрация.

Какво е добре да предприемете като правилна стъпка? Струва си да подходите с внимание и да се възползвате от консултантски услуги, които биха били определящи за подсигуряването на по-ефективен, по-иновативен, по-коректен и сигурен начина за достигането на крайната ви цел. Експертите са наясно както с номенклатурата и нормативната уредба така и с фактори, които са от значение за детайлното провеждане на процедурата според вашите приоритети. Ето ви причина да потърсите екип, който е компетентен и има нужния опит в извършването на такива услуги, които са ориентирани към:

  • Представителство;
  • Организиране на целия процес по регистриране на търговска марка в ЕС;
  • Предоставяне на информация и предоставяне на съвети, които са определящи за извършването на такъв тип регистрация;
  • Изготвяне на заявка и подаването ѝ в единната система на ЕС;
  • Осигуряване на процесуална защита в случай на възникване на казуси и т.нат.

Свен това си спестявате доста главоболия, нерви и излишни разходи. Със сигурност оказаната помощ е в полза на бизнеса ви, което предполага, че не бива да я пренебрегвате.

За стойността на услугите

Очевидно е, че се касае за платени услуги, които се различават от тарифите, които следва да заплатите за регистрирането на марка в ЕС. Когато водите съответните преговори с консултанти е добре да изясните конкретните услуги, от които ще се възползвате. Що се отнася именно до това да подходите с внимание и да си подсигурите перфектна търговска среда на международно ниво то компетентните услуги е добре да разглеждате като инвестиция.

Таксата, която ще заплатите към консултантите реално зависи от:

  • Тип на дейността на фирмата ви;
  • Набор от услуги, които желаете да използвате;
  • Опит и компетентност на експертите;
  • Дали ще бъде извършено проучване и наблюдение на по-късен етап от вече регистрираната марка в ЕС както и други.

Офертата, която ще получите от консултантските фири се базират именно на индивидуалните ни предпочитания и нужди за това да можете да постигнете ефективно крайната цел, а именно позициониране на пазара с много по-мащабен териториален обхват. Повече информация по тези точки тук.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии