Как най-бързо да се излекуваме от настинка и грип?

Заболяванията, които съпътстват есенно-зимния сезон са познати на всички. Тъй като се предават по въздушно капков път, заразяването се случва изключително лесно, след което поне седмица изпитвате силен дискомфорт, придружен от най-разнообразни симптоми. Това могат да са болки в гърлото, температура, втрисане, болки в мускулите, хрема и други. Ще си помогнете, ако навреме потърсите подходящи лекарства за настинка в аптеката. Различните вирусни и респираторни заболявания както и простудата, трябва да се лекуват навреме, защото усложненията са неприятни и ще удължат вашия болничен.

По кои симптоми да разпознаем настинката?

Ако имунитетът ви е отслабен е много вероятно да се разболеете от настинка в студените месеци. Изсушеният въздух в помещенията, както и колебанията на температурите са предпоставки, които водят до подобно заболяване. Специалистите препоръчват да използвате препарати, които подсилват имунитета, както и хранителни добавки съдържащи комплекс от витамин. Въпреки това заболяването е силно заразно в първите дни и е напълно възможно в градския транспорт, на работа или някъде другаде във вашия организъм да попаднат болестотворните агенти.

Настинката не е толкова опасна като други заболявания, но отново изисква повишено внимание и съответното лечение с подходящи лекарства. Освен това е добре да разграничавате правилно симптомите, защото от това зависи да се справите по-лесно и бързо с проблема. Симптомите, по които ще отличите настинката са хрема, главоболие, кашлица, отпадналост, възпаление на гърлото и други. Всички те се появяват един след друг, през кратък период от време. Настинката обикновено се причинява от риновируси. Дискомфортът, който предизвиква, продължава за период около седмица, ако вземете навременни мерки и не се получи усложнение.

Как да лекуваме правилно настинката?

Това заболяване се повлиява добре, когато си останете в къщи, за да сте в покой и да се лекувате правилно. Най-често лекарствата за настинка действат срещу вече споменатите симптоми. Останалата работа се свършва от имунната система, която за около седмица, трябва да се пребори с вирусите. Ако доказано имате настинка, съветът на специалистите е да приемате повече течности, да си почивате и да правите инхалации. Организмът и лигавиците трябва да са добре хидратирани, защото по този начин се облекчават неприятните симптоми като хрема и гърлобол.

В аптека Mirabel.bg ще намерите различни лекарства без рецепта, които имат добър ефект върху настинката и нейните симптоми. Разумно е да изберете подходящ препарат, с който да се лекувате, за да съкратите периода на боледуване и по-бързо да се почувствате добре. Освен чай, може да хапвате топла пилешка супа, плодове, мед и лимони. Така ще засилите имунитета си и тялото по-бързо ще се справи с вирусите.

Какво е добре да знаем за грипа?

Инфекцията на горните дихателни пътища по позната като грип, е изключително заразна и това е причината толкова хора да се разболяват всяка година. Вирусите, които го причиняват, могат да бъдат най-различни, но симптомите на заболяването са много сходни с това на настинката. Ако предприемете лечение и в рамките на три дни няма никакво подобрение, вероятно сте болни от грип и трябва да потърсите лекарска помощ.

В аптеките се предлагат различни лекарства за грип, които ще ви помогнат ефективно да се преборите със заболяването. Това което трябва да знаете за началото на грипа е, че той започва много бързо и изведнъж. Симптомите, които трябва да отбележим, са втрисане, болки в мускулите на цялото тяло, главоболие, кашлица, възпалено гърло и други. Успешно у дома с подходящи лекарства бихте могли да повлияете неразположението. Трябва да сте особено внимателни, ако попадате в някои от рисковете категории като:

  • възраст – има значение на каква възраст сте. Малките деца и по-възрастните хора обикновено усещат симптомите на грипа с по-голяма сила. Тяхната имунна система не е достатъчно силна и е възможно да се появят усложнения, които налагат задължително посещение на лекарския кабинет;
  • хората с различни хронични заболявания също са рискова категория – ако имате астма, диабет, сърдечно заболяване или друго, е добре преди покупката на лекарства да се посъветвате с вашия лекар;
  • бременност – жените, които очакват дете също трябва да са особено внимателни, ако се разболеят от грип. Не всички лекарства, които се предлагат в аптечната мрежа, са подходящи в този случай. Вашият наблюдаващ лекар трябва да ви предпише медикаменти.

Не пренебрегвайте симптомите на грипа и вземете адекватни и навременни мерки, за да не се стигне до усложнения. Посетете картата на сайта.

Какви лекарства да използваме при грип?

Много хора бъркат като употребяват антибиотици, когато са болни от грип. Той е вирусна заболяване и не се повлиява положително от подобни лекарства. В първите няколко дни от заболяването е важно, да вземете антивирусни препарати, които могат значително да съкратят времето за лечение. Повечето специалисти ще ви препоръчат Парацетамол, Грипекс, Колдрекс, Нурофен, Терафлу и други, чиито съставки ударно влияят върху вирусите и облекчават редица от симптомите на грипа.

Тези медицински препарати се предлагат под формата на таблетки или разтворима топла напитка. Може да включите и витамин С допълнително, ако той не присъства в някое от лекарствата, които сте избрали. Задължително си останете вкъщи, пийте повече течности, чай с мед, хранете се с топли и питателни супи, за да възстановите бързо силите си. Разгледайте този блог.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии