Пленумът на ВСС прие доклади за извършени одитни ангажименти за даване на увереност в Окръжен съд – Варна

Пленумът на Висшия съдебен съвет прие резултатите – констатации и изводи от извършените одитни ангажименти в Окръжен съд – Варна, Районен съд – Димитровград, Районен съд – Нови Пазар и Районен съд – Дряново. В Окръжен съд – Варна не са установени нарушения, слабости, пропуски или недостатъци в одитираните процеси.

Пленумът на ВСС одобри изпълнението на препоръките дадени на Районен съд – Димитровград и на Районен съд – Нови Пазар, които са  извършени по време на одитните ангажименти. С решение от днес беше одобрено и изпълнението на три препоръки дадени на Районен съд – Дряново, както и плана за действие за изпълнението на неизпълнената препоръка.

Одитните ангажименти са извършени в изпълнение на годишния план за дейността на дирекция „Вътрешен одит“ и заповеди на представляващия ВСС. Извършена е оценка на адекватността  и ефективността на вътрешния контрол по отношение управлението на риска; надеждността и всеобхватността на финансово-счетоводната информация и опазването на активите; съответствието с нормативните изисквания, вътрешните правила, процедури и договори при осъществяване на бюджетния процес, управлението и стопанисването на съдебното имущество, управлението на човешките ресурси, вкл. на част от процесите извършвани в специализираната администрация.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии