От РЗИ извършиха проверки в 229 обекта във Варна: В един от магазините са открити 5 бр. кутии енергийна напитка, която се приема през носа

Служители на отдел ДЗК извършиха проверки в 229 обекта, включващи: детски градини и детски ясли, детски центрове и школи, центрове за работа с деца, кухненски блокове и здравни кабинети в детски градини, оптики, водоснабдителни обекти и
съоръжения за питейно-битово водоснабдяване, обекти за производство на козметични продукти и обекти за съхранение и търговия с козметични продукти, обществени перални, спа и уелнес центрове, общежития, читалища, хотели, солариуми, закрити и открити плувни басейни, спортни обекти, фитнес зали, игрални зали, салони за красота, специализирани превозни средства.

Издадени и връчени са 2 предписания за спиране реализацията на козметичен продукт и 4 предписания за провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки.

Съставени са 19 акта за установяване на административно нарушение на физически лица.

Във връзка с изпратено от МЗ писмо, касаещо разпространение на продукти „Wildkraut Energy Sniff” и „Sniff Bull Energy Dust”, служители на отдел ДЗК, Дирекция ОЗ към РЗИ – Варна извършиха съвместни проверки с представители на КЗП на 5 обекта на
територията на гр. Варна, като три са от посочените в изпратения линк и два допълнителни по наша информация. В резултат на проверката само в един от магазините са открити 5 бр. кутии „Wildkraut Energy Sniff”, в опаковка от по 1 гр. На стопанисващия обекта е връчeно Предписание за спиране реализацията на продукти и стоки.

Обработени са и са изготвени отговори на множество жалби, сигнали и запитвания, постъпили в инспекцията.

От служители на отдел “Организация и контрол на медицинските дейности” са осъществени 25 инспекции в лечебни заведения за извънболнична помощ (ЛЗИБП) и аптеки.

Не са констатирани нарушения.

Издадени са 5 удостоверения за недостатъчност за лекари специалисти. Получени са 10 и са връчени 5 удостоверения, с които се удостоверява, че лечебното заведение отговаря на здравните изисквания и на съответния медицински стандарт.

Всички документи по постъпилите преписки за регистрация и пререгистрация на ЛЗИБП са окомплектовани, описани, заверени, сканирани и изпратени в Изпълнителна агенция „Медицински надзор”.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии