Варна ще бъде домакин на конференция за социално-емоционални умения в образованието

На 12 октомври от 9:00 ч. в Конферентна зала “Черно море” на хотел “Черно Море” в гр. Варна  ще се проведе  Шестото издание на Национална Конференция за Социално и емоционално изучаване – конференция, насочена към подобряване на социално-емоционалните умения в учебна и семейна среда. Събитието ще събере експерти, които ще споделят най-новите научно-доказани практики и методики за превенция и интервенция при основни проблеми като насилие, тормоз, лоша адаптация, пристрастявания, депресия, демотивация, влошени отношения и дискриминация.

„Тази година фокусът на конференцията ще бъде прогимназиален, гимназиален етап и висше образование, ще направим прехода от образованието към професионалния свят.“ – споделя Полина Коцева, организатор на събитието.

„14 прекрасни лектори ще разгърнат с експертиза и сърце едни от най-важните аспекти в образованието, без които ОБРАЗОВАНИЕ, просто не може да има:

  • Благосъстоянието на деца и възрастни
  • правилното и здравословно участие на възрастния в образованието – като ДОВЕРЕН такъв – за всяко едно дете
  • Развитието на талантите и потенциалите
  • Развитието на умения за работа в екип
  • Стопяването на разстоянията помежду ни и извървяването на пътя от АЗ към НИЕ!
  • Междупоколенческите капани и как да ги преодолеем – за да създадем смисъл и в новото поколение.
  • Издигането на младежкия глас в процеса на образование
  • Превенция и интервенция при агресия – с фокус над работата с ВЪЗРАСТНИТЕ… За да бъдат те подготвени за разрешаване на казуси и конфликти по мирен и ефективен начин – с мисъл за целия социум.
  • СТЕМ, Изкуствен интелект и как и защо са част от социално-емоционалното изучаване?
  • Уменията нужни за Утрешния ден са 90 % социално-емоционални – какво означава това в технологичния ни свят“

Регистрацията до края на август  е на преференциална цена.

Събитието предоставя уникална възможност за обмен на опит, задаване на въпроси и създаване на нови контакти. Всеки участник ще получи поименно удостоверение за участие, с часове и теми, включени в програмата.

Участниците ще имат възможност да се включат в Програма “Родители на Лидери” с 50% отстъпка. Програмата е подходяща за родители, които искат да работят по емоционалното и социално развитие на своите деца. Освен това, участниците ще получат пълен достъп до обучение в международна методика за превенция и интервенция от насилие и агресия.

За повече информация, пълната програма и яснота за лекторите на събитието –  и посетете официалния сайт на събитието или се свържете с организаторите на тел: 0885217714.

Линк на събитието във Facebook

 


viber

Total
0
Споделяния
1 comments

Коментарите са затворени.


Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии