Военният научноизследователски кораб „Св. Св. Кирил и Методий“ отбелязва 3 години в състава на ВВМУ

Кметът Благомир Коцев присъства на официална церемония по разцветяване на знамената на научноизследователския кораб „Св. Св. Кирил и Методий“, който отбеляза 3 години от влизането в състава на Висшето военноморско училище „Н. Вапцаров“. Плавателният съд е първият в историята на морското плаване военен боен кораб, който плава до ледените води на Антарктика и участва в две успешни изследователски експедиции на остров Ливингстън.

На събитието присъстваха още министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков, началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ флотилен адмирал Боян Медникаров, ръководителят на българската експедиция в Антарктика проф. Христо Пимпирев, командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, областният управител проф. Андрияна Андреева, посланиците на Аржентина и Испания, граждани и гости на града.

По случай годишнината на борда на „Св. Св. Кирил и Методий“ днешният ден е обявен за Ден на отворени врати. Корабът вече е базиран на Морска гара – Варна и e отворен за граждани и гости на града от 13 до 17 часа. Отворените врати продължават и утре –  27 юли, от 9:00 до 11:00 часа.

В рамките на събитието в сградата на „Морска администрация“ може да бъде видян и „Павилион за картички от пощенски клон 1090“ – проект, който разказва за професиите, включващи българската мисия на Южния полюс.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии