ЕКСКЛУЗИВНО: Графа пред нашата медия броени часове преди “Най-щастливото турне” във Варна

Тази неделя (28 юли), Летният театър във Варна ще бъде изпълнен с щастливи хора, почитатели на хубавата музика и изключително талантливия Влади Ампов. Концертът в морската столица е третият от „Най-щастливото турне“ на Графа, което вече завладя сърцата на хиляди фенове в Русе и Стара Загора. Следват концерти в Бургас на 30 юли (Летен театър) и в Пловдив на 11 август (Античен театър). Турнето се реализира с подкрепата на ПроКредит Банк, която също така е инициатор на зелената кауза на събитието.

„Най-щастливото турне“ на Графа акостира в морската ни столица на 28 юли

Спеацилно за нашата медия Влади Ампов-Графа даде интервю броени часове преди концертът във Варна. Ето какво сподели той за нас:

Какво ви вдъхнови да започнете „Най-щастливото турне“ и какво означава то за Вас?

Всичко започна миналата година на концерта на стадион „Васил Левски“ в София. Емоцията и шоуто ме накараха да пожелаем да покажем това шоу и в още 5 български града в страната. Благодарение на Прокредит Банк, която ме подкрепя, успяхме да пренесем шоуто както беше на стадиона, така и във всеки от другите градове. Обещах на феновете, че ще успеем да пренесем всеки един елемент от шоуто и това реално се случи. Не бяха напразни рекламни обещания. Хората от Стара Загора и Русе са очаровани от това, че виждат нещо много красиво – истински спектакъл на световно ниво. Много красиво, визуално и музикално. Това е една от причините да искам да направим „Най-щастливото турне“. То не случайно се казва така – защото хората си тръгват усмихнати и заредени след всеки концерт. Радвам се, че музиката ми ги вълнува.

Споменахте за Прокредит Банк. Каква е ролята на банката в реализацията на турнето и как решихте да се обедините със Зелената кауза?

Банката има основна роля и им благодаря от сърце. Ние вече сме приятели. Те подкрепят българската култура и по този начин помагат българската музика да звучи още по-добре. Те са наши партньори както на концерта на стадиона, така и на турнето в другите градове. Концертът на стадион „Васил Левски“ беше със Зелена кауза. Апелът ни в София беше хората да идват на концерта без автомобили, използвайки градски транспорт, велосипеди, електрически скутери и други алтернативни екологични методи на придвижване. На самия концерт отпадъците се изхвърлят разделно. Знаете, че едно такова събитие оставя след себе си боклуци. Радвам се, че по този начин се дава пример. Това се случва и на турнето във всеки град. На всяка локация има контейнери за разделно изхвърляне на отпадъци. Това е добър пример за по-младото поколение. Децата, които идват на концертите, са бъдещето и се радвам, че даваме такъв пример на тях, освен всичко останало.

Каква е Вашата лична връзка с природата и какво правите Вие в ежедневието си, за да допринасяте за опазването й?

Аз обичам природата, макар че наскоро се преместих в центъра на града. Неслучайно направих песента „Вековна гора“ заедно с „Мистерията на българските гласове“. Тя е свързана с нашата страна, с природата ни и с красотата, която имаме. Радвам се, че имах възможност да запиша такава песен и да я посветя на красотата на нашата природа.

Имате ли послание към феновете относно природосъобразната мисия на турнето?

Моят апел е всеки да дойде на концерта пеша или с алтернативен екологичен транспорт. Лично аз на концерта на стадион „Васил Левски“ в София пристигнах с метрото, което беше изненада за хората. Беше супер. Правил съм го и в други държави. Също така, да търсят пунктове за разделно изхвърляне на боклуци. Нашите приятели от Прокредит Банк са подготвили изненади и игри за почитателите. Нямам търпение за концертите във Варна и Бургас – мои любими градове, в които винаги се получава нещо много специално. Очаквам всички в неделя във Варна и във вторник в Бургас. Ще бъде наистина много специално.

Има ли нещо специално, което сте подготвили за феновете във Варна и Бургас?

Специално във Варна има изненада. На сцената ще се качи моят добър приятел Тино, който е от Варна, за да изпълним общата ни песен „Фиаско“. Цялата техника от стадион „Васил Левски“ в София и екипът работи месеци, за да мащабира шоуто, така че да не се загуби нищо в другите градове. Много хора питаха как тази огромна сцена ще бъде прехвърлена в градове с по-малък капацитет. Екипът успя да направи това като по-малък вариант на сцената на стадиона в София, но по същия начин конструирана. Има и няколко нови песни в сетлиста от „Васил Левски“, има танцьори и музиканти, които ще са заедно с мен на сцената.

Каква е реакцията на публиката до сега от концертите в Русе и Стара Загора? Има ли някои моменти, които са Ви направили особено впечатление?

Реакцията е много спонтанна и искрена. Още от първата песен хората стават на крака и танцуват до края на концерта. Има моменти, които са много силни и знакови в шоуто. Това са песните „Невидим“, „Drama Queen“, „Ако има рай“, „Давам всичко за теб“. Песни като „Вселена“, които са по-нови, но вече хората ги знаят и е много хубаво. Много различни възрасти хора идват на концертите – има много деца, млади хора и възрастни хора. Много е шарено и е супер празник на музиката.

Какви са Вашите планове след приключването на турнето?

След края на турнето на 11 август в Пловдив, продължавам с още концерти в страната, които са извън турнето. Записвам нова музика за есента.

Като известен музикант и артист, какво мислите за музикалната индустрия в България и какво бихте искали да се промени?

Винаги има неща, които могат и трябва да се променят, за да вървят нещата по-добре. Аз не съм от хората, които ще седнат да се оплакват, защото ние сме в частния сектор и сами намираме начин да осъществяваме мечтите си. Факт е, че нещата, които до този момент съм направил, доказват, че са възможни в България. Трябва човек да действа въпреки трудностите и да търси начини да се справя. Аз смятам, че има много кадърни млади хора, които се занимават с музика и тепърва им предстоят големи кариери. Тази есен отново съм треньор в „Гласът на България“. Има много интересни гласове за поредна година. Виждам, че от това предаване се появиха много от новите изпълнители. Надявам се да открием и новите звезди.

Музиката Ви е известна с това, че носи много емоции. Кое е най-важното послание, което искате да предадете чрез нея?

Винаги съм се стремял да има съдържание в текстовете, които изпълнявам. Да не са просто празни текстове, създадени, за да бъдат хитове. За мен музиката е нещо повече от хитове. Тя трябва да вълнува хората, да има съдържание, да има послание. Стремя се в песните да има съдържание, което и мен ме вълнува. Например, „Burnout“ е една такава песен, малко по-социална, поднесена по-лъчезарно. Смятам, че популярните личности имат голяма отговорност пред обществото и би трябвало да дават добър пример. С добро могат да се постигнат много неща.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии