До 20 август ще бъдат възстановени уличните настилки в Евксиноград отпреди ВиК ремонта, обещаха фирмите-изпълнители

До 20 август ще бъдат възстановени уличните настилките в Евксиноград във вида, в който са били преди ВиК ремонта. В ход е възстановяването на настилката на ул. „14-та“ в участъка от помпената станция до ул. „8-ма“. До 4 август се очаква да бъде завършена на биндер ул. „17-та“, след което ремонтните бригади ще продължат работа по ул. „14-та“ в посока към бул. „Княз Бори I“. В срок до 20 август ще бъдат завършени и улиците, които свързват перпендикулярно ул. „14-та“ и ул. „13-та“.

Това беше обещано днес по време на редовната седмична оперативна среща на кмета Благомир Коцев и заместник-кметовете по строителството Пламен Китипов и по сигурността Илия Коев с представители на „ВиК-Варна“ и фирмите-изпълнители. По време на срещата стана ясно още, че ще бъде възстановено пропадането в района на бензиностанцията на ул. „13-та“. Нейната настилка е възстановена на биндер, за да спре запрашването в района.

Позицията на Община Варна е да не се асфалтират изцяло улици, на които не са подменени водопроводните тръби. Причината са честите аварии и необходимостта настилките постоянно да бъдат разкопавани и възстановявани. Това се отнася и за улиците в района на Евксиноград, обясни заместник-кметът Пламен Китипов. Той допълни, че за да бъдат ремонтирани основно и за да се приложи уличната регулация, е необходимо отдръпване на границите на имотите. Въпреки това Община Варна осигури допълнителен финансов ресурс от около 270 000 лв. за улици в района на Евксиноград, от които по-голямата част бяха вложени в довършването на ул. „28-ма“. Тя ще бъде основният обход по време на втория етап от ВиК проекта през есента. Ул. „Манол Йорданов“ между Долна и Горна Трака ще бъде изцяло готова и благоустроена до края на септември.

По време на срещата беше потвърден и графикът за бул. „Христо Смирненски“. Строителните фирми се ангажираха пред кмета Коцев до 2 август да завърши ремонтът на булеварда от ул. „Прилеп“ до ул. „Карамфил“, който ще позволи възстановяване на маршрута на автобусна линия № 13. В момента в участъка пред УМБАЛ „Св. Марина“ се подменят аварийно около 300 метра стар водопровод. През август предстои неговото превключване, а през септември асфалтиране на целия булевард.

Предстои да започне работа и по бул. „Христо Смирненски“ в участъка  от ул. „Прилеп“ към бул. „Цар Освободител“. Там ще се работи от началото на август, по график дейностите ще продължат около 70-80 дни, отчетоха изпълнителите на обекта.

За ул. „Прилеп“ те докладваха, че е започнало разчистването на струпаните строителни материали и отпадъци. До 8 август ще приключи асфалтирането й, а по вътрешните улици в „Пчелина“ ще бъде възстановена настилката от трошен камък и асфалтът около храма „Св. Марина“. По график строително-монтажните работа в района трябва да приключат до 6 септември.

Жители на Евксиноград на протест: „ВиК-Варна“ повече от половин година е оставило улиците без асфалтова настилка


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии