Огнен ад на АМ “Хемус” край Варна

В 15,24 часа този следобед дежурният от Областно пътно управление – Варна е информирал оперативния дежурен в Областна администрация, че поради възникнал пожар, заради запалени сухи треви е затворена за движение магистралата от пътен възел Аксаково до Слънчево. Пожарат се разпростира между Слънчево и летище – Варна, а на терен в момента работят 4 противопожарни автомобила.

Варненци да не предприемат пътуване извън града по магистрала „Хемус“, освен ако не е абсолютно наложително! В момента гори голям пожар в района на село Слънчево. Огънят е и от двете страни на пътя. Магистралата е затворена, видимостта в засегнатия участък е почти нулева.

Военнослужещи от Военноморските сили също на помощ в борбата с огъня над Варна

“Преди минути говорих с директора на Пожарната служба – старши комисар Тотев. Той ме увери, че огнеборците са в процес на овладяване на пожара. На място има 3 коли, пътува четвърта. От разговора ми с ръководството на КАТ разбирам, че има обходен маршрут, където движението е спокойно.”, сподели кметът на Варна Благомир Коцев.

Той отправи и апел: Моля всички варненци да са особено внимателни в жегите. В момента в и около Варна бушуват поне 3 различни пожара.

Автомобилният трафик е отклонен по стария път Варна – София.


viber

Total
0
Споделяния
2 comments

Коментарите са затворени.


Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии