Защо Египет остава предпочитана дестинация за екскурзии?

Хората в България, които обичат да посещават интересни и далечни страни, вече разглеждат офертите на туроператорските компании. Несъмнено разнообразните екскурзии до Египет привличат силно вниманието на пътешествениците. Страната е добре позната със своята многовековна история, мистериозните пирамиди, луксозните хотелски комплекси и доброто отношение на местните. Съчетанието между море и пустинен климат допада на много от хората, затова предлагаме да научите повече за екскурзията, която може да си организирате тук. Нормално е да използвате услугите на туристическа агенция, защото така ще се чувствате по-спокойни и ще прекарате времето си пълноценно.

Какво ще ни привлече да изберем екскурзия до Египет?

Много често българите избират именно тази екзотична дестинация. Първото нещо за което всеки се сеща са множеството културно-исторически забележителности, които може да разгледате. Тук има толкова впечатляващи древни архитектурни съкровища. По време на екскурзията в Египет може да видите Сфинкса, пирамидите в Гиза, храмовете в Луксор, Долината на царете и много други. Всеки турист остава очарован от досега с тази древна и непозната за нас култура.

Друга причина да предпочетете оферта за екскурзия в Египет е културата на местното население. Тя е много интересна и хората с удоволствие запознават своите гости с песните, танците и традиционните изкуства на страната. Ако опитате местната храна, тя вероятно ще ви допадне, като е характерно използването на повече пикантни подправки.

Напоследък пътешествениците са привлечени от финансово изгодните оферти за екскурзии до Египет, защото там има изключително добре уредени курортни комплекси. Популярни са Шарм ел Шейх и Хургада. Лесно ще си организирате луксозна морска ваканция на Червено или Средиземно море. Елитните хотели предлагат изхранване на базата all inclusive и всякакви съвременни забавления за туристите.

Кои са най-посещаваните забележителности?

Туроператорските компании, които организират екскурзии до Египет, предлагат и посещение на много от интересните забележителности. Благодарение на това ще балансирате свободното си време между релакс на плажа и научаване на интересни факти за тази древна страна. От Travelessence.eu съветват да не пропускате:

  • да видите пирамидите в Гиза – тези пирамиди запазени в своето великолепие са едно от седемте чудеса на Античността. Включени са в световното културно наследство на ЮНЕСКО. Пирамидите в Гиза се намират на 25 км от Кайро. Те са посветени на великите фараони управлявали Египет и в направата им са включени 2300 каменни блока. Интересно е, че са подредени в специален ред като звездите от съзвездието Орион. Тук се намира и така известният Сфинкс – огромна статуя на лъв с човешка глава символизираща фараона;
  • Долината на царете – включва 63 гробници и някога е била част от град Това. Мястото става изключително популярно след откриването на гробницата на Тутанкамон, която е била непокътната. Тук се намира и гробницата на единствената жена фараон управлявала страната;
  • Луксор – някога е носел името Това и е бил столица на страната от 1500 до 1000 година преди новата ера. Градът е смятам за най-големия музей на открито, защото включва многобройни храмове и дворци.

Екскурзията в Египет може да се предложи и пътешествие по река Нил, посещение на бедуинска вечер или други мероприятия предвидени в офертите. Не бива да пропускаме и факта, че Червено море е чудесно за гмуркане и шнорхелинг, а подводният свят е невероятно богат. Вижте още по темата.

Какви са плюсовете на организираната екскурзия до Египет?

Когато пътувате организирано с туристическа агенция, ще се възползвате от многобройните изгодни оферти. Имате шанс да прекарате своята екскурзия в Египет в изключително луксозен комплекс, предлагащ редица забавления и удобства. Всички места за настаняване вече са проверени от агенцията. Хотелите са доказали с времето високата си оценка дадена от туристите.

На едно толкова далечно пътешествие е хубаво да имате екскурзовод и представител на български език. Така няма да се притеснявате от някакви неточности или от възникнали проблеми. Всички допълнителни мероприятия и разходки ще бъдат уточнени предварително и много по-лесно ще планирате бюджета си. Когато сте на почивка организирано можете да се запознаете с нови и интересни хора, които също обичат да пътуват и опознават чуждите култури.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии