Предпочитана ли е апаратната диагностика за установяване на течове с термокамера и защо?

Най-големият проблем при водопроводните аварии е времето на тяхното откриване. Когато са зад стени и облицовки разбираме на теча едва, когато „избие“ влага и бъдат нанесени сериозни материални щети. Основната задача ва съвременните водопроводчици е да се оборудват с високотехнологична апаратура, благодарение на която могат да разчитат на бърз и значително лесен начин за локализиране на ВиК проблема. Голям е процента на екипите, които използват термокамери. Уредите са предпочитани не само заради това, че дават информация в момента на извършване на обследването, но са и особено приоритетни по отношение на стойността на услугата. С термокамера за течове цена за диагностика е символична спрямо къртенето, което се прилагаше до скоро като един от традиционните начини за откриване на аварии.

Защо цената на услугата е приемлива?

Когато се приложи къртене за да бъде открит теч несъмнено онова, от което няма да ви допадне са щетите, които ще бъдат нанесени на имота ви. Отстраняването на плочки, облицовки и други трайно закрепени компоненти са основен разход за потърпевшите от авариите. Мащабите на ремонта могат дор да надхвърлят очакванията ви, защото реално се разчита на усета и опита на водопроводчика за да се установи къде евентуално е проблема по ВиК системата.

Особено приемливо е да се вземат под внимание всички онези възможности, които съвременната техника е в състояние да ви осигури. Перспективите, които са на ваше разположение се конкретизират с това, че буквално за минути можете да разчитате на точно локализиране на проблема и да си подсигурите един по-интуитивен и надежден метод за установяване на мястото, където е възникнал теча.

Когато се прилага този съвременен способ чрез обследване с термокамера на практика цената на услугата е почти символична, защото:

  • Не се губи време;
  • Няма нужда от предварителни, неясни разрушения на стени и облицовки;
  • Свеждат се до минимум разходите по ремонта;
  • Избягва се къртенето и разрушаването на места, където реално не е констатиран проблем.

Процесът в случая е максимално улеснен и услугата се предлага на доста добра цена, което не остава незабелязано от клиентите.

Основни предимства

Водопроводчиците се стремят не само да удовлетворят клиентите си, но и в същото време да улеснят своята работа. Затова освен традиционните тръбни ключове към арсенала от инструменти и машини са добавени такива, които правят ангажиментите им много по-бързо и лесно изпълними.

Главните предимства от това да бъде използвана термокамера за обследване на аварии и скрити течове се отнасят до:

  • Спестяване на време;
  • Прецизно и точно установяване на мястото на ВиК проблема;
  • Без необходимост от физически усилия;
  • Не се налага да плащате твърде скъпо;
  • Апаратната диагностика е приложимо за различни видове обекти дори и такива, които са труднодостъпни;
  • Услугата по обследване се предлага на символична цена.

Защо да харчите повече за услуги, които не щадят имота ви и освен това са причина за много повече мръсотия и излишни разходи при положение, че сега анализа с термокамера ще ви струва евтино, а освен това получавате гаранция за до 98 % точно установяване мястото на теча, посочват от Хидро Старт.

За какви обекти е приложима апаратната диагностика?

Сигурно си мислите, че само в жилищни обекти могат да бъдат използвани уредите за локализиране на водопроводните проблеми. реално термокамерите са изключително широкоспектърен апарат, който спомага за:

  • Установяване на топлинни загуби;
  • Наличие на подпочвени води;
  • Течове по покриви;
  • Повреди по щрангове;
  • Скрити течове в индустриални обекти и други.

Много по-ефективно, бързо и коректно е прилагането на такива инструменти, които са определящи за експедитивно свършената работа. Затова при съществуващ риск или съмнение от повреда във водопровода, която не се вижда с просто око не се колебайте да наемете екип, който предоставя услугата обследване с термокамера. Вижте още тук.

 


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии