Ръководството на Община Варна кани гражданите от кв. „Чайка“ на разяснителна среща за бъдещата „Зелена зона“

Ръководството на Община Варна кани гражданите от кв. „Чайка“ на разяснителна среща за бъдещата „Зелена зона“. Срещата ще се проведе днес, 1 юли, от 17:30 ч. в зала „Пленарна“ на Община Варна.

За намиране на потенциални решения на въпроса за намалените паркоместа вследствие на подготовката за въвеждане на „Зелена зона“ в кв. „Чайка“, кметът Благомир Коцев сформира извънредна работна група. Предложените варианти са изграждане на буферни паркинги на тревна фуга по протежението на булевардите „Васил Левски“ и „Княз Борис I“, както и еднопосочно движение между блоковете.

От администрацията напомнят, че преди физическото въвеждане на новите съоръжения и регламенти, първо трябва да се запознаят гражданите, да се направят изменения в Плана за организация на движението, а също и да се представи проект за финансиране в Общинския съвет.

Настоящото ръководство на Община Варна завършва реализацията на проекта за „Зелена зона“. Това е един наследен от предходното управление проект. Правим ревизия там, където това е възможно, но за съжаление процесът не може да започне отначало, обясни кметът Благомир Коцев на сесия на Общинския съвет предходната седмица.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии