Ученик от ПТГ-Варна печели първо място в конкурса “Млади изобретатели” с иновативна количка

Ученикът Данаил Руменов от Професионална Техническа Гимназия (ПТГ) Варна, специалност “Микропроцесорна техника”, зае първото място в престижния конкурс “Млади Изобретатели”. Събитието беше организирано от Фондация “Миню Балкански” в сътрудничество с ЧСУ “Българско школо” и спонсорирано от “Овергаз”.

Данаил спечели наградата с иновативна количка, която е третото му изобретение до момента. Изработката и разработката на проекта са изцяло негова инициатива, като участието му в конкурса е предложено от неговия учител.

Конкурсът се проведе на 22 юни в Учебен комплекс “Българско школо” в София. Събитието привлече рекорден брой участници от цялата страна, които представиха разнообразни и интересни проекти. Програмата включваше регистрация и разполагане на макети и прототипи, последвано от две сесии на представяне на проекти, обяд и време за почивка, и завърши с обявяването на победителите и награждаването.

Данаил Руменов се отличи със своята оригиналност и иновативност, както и с техническата сложност и практическата приложимост на разработката си. Журито, състоящо се от изтъкнати преподаватели и специалисти, беше впечатлено от качеството на изпълнението и представянето му.

След спечелването на наградата, Данаил сподели, че събира средства за нов проект, с който се надява да постигне още по-големи успехи в бъдеще.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии