Откриха бизнес форум за насърчаване и привличане на чуждестранни инвестиции

Развитието на българския бизнес на нови пазари, насърчаването и привличането на чуждестранни инвестиции у нас бяха сред темите на бизнес форума, който се проведе днес във Варна. Той е организиран от Британско-българската бизнес асоциация (БББА), съвместно с Българо-турската търговско-индустриална камара (БТТИК) и Канадската търговска камара в България (КТКБ).

Подобни събития са важни за нашия град и Община Варна ще продължи да ги подкрепя. Те промотират българския бизнес и го подпомагат да се развива на чужди пазари, а също така дават възможност за привличане на външни инвестиции в нашия град. Това каза при откриването на бизнес форума кметът Благомир Коцев.

По време на срещата бяха отчетени предимствата на България за привличане на чуждестранни бизнес интереси. Сред тях са географското положение на страната, фискалната дисциплина, валутната стабилност, атрактивната данъчна политика и законодателство. Пълноправното членство в Шенген и влизането на България в Еврозоната след изпълнението на критериите за инфлация ще бъдат сериозни предпоставки за превръщането на страната ни в хъб за стартиращи компании и иновации. Това каза пред участниците във форума Юлиян Балчев, главен секретар на Българската агенция за инвестиции. По думите му Варна има своите конкурентни предимства за инвеститорите и това са пристанището и образователните институции, от които излизат талантливи и подготвени кадри.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии