Красимира Стоянова триумфира в “Бохеми” на 6 юли във Варна

Световната оперна прима Красимира Стоянова ще влезе в лиричния образ на Мими в „Бохеми“ на 6 юли във варненския Летен театър. Като Родолфо ще й партнира прочутият испански тенор Антонио Гандиа. В емблематичната опера на Пучини те ще пренесат зрителите сред атмосферата на Париж, където изгрява и трагично залязва любовта на младите бохеми.

Пучиниевият шедьовър е част от заглавията, с които Варненската опера отбелязва 100-годишнината от смъртта на гения. Спектакълът се реализира в колаборация с Националната опера и балет на Албания, под палката на Якопо Сипари ди Пескасероли – постоянен гост-диригент на Варненската опера, чийто емоционален диригентски стил всеки път превръща представленията в специално изживяване за публиката. Тази година маестрото бе удостоен от Пучиниевия фестивал в Торе дел Лаго с титлата „Посланик на изкуството на Пучини“ за популяризиране на творчеството на композитора по света.

Красимира Стоянова е един от най-големите български оперни гласове, а световната й кариера се случва на сцени като Метрополитън опера в Ню Йорк, Виенската опера, Кралската опера Ковънт гардън в Лондон, Миланската скала и много други. Много обичана от варненската публика, Красимира Стоянова гостува на сцената на Държавна опера Варна с богата програма. През 2022 г. концертното изпълнение на Вердиевата опера „Отело“ беше сред акцентите на Опера в Летния театър, а през 2023 г. публиката преживя емоциите на Аида и Тоска, сътворени на сцената с вълшебството на гласа, харизмата и осанката на звездното сопрано.

За ролята на Мими в „Бохеми“ оперната прима споделя, че е специална за нея, защото е била първата й Пучиниева роля във Виенската Щатсопера. „Бохеми“ в творчеството на Пучини е нещо много красиво и много ценно, тя е една от най-красивите негови опери, които го нареждат сред най-големите романтици. Пяла съм Мими на много места – във Виена, Мюнхен, Ню Йорк, Лондон, София. След всички тези години стигам до извода, че е много важно с колегите, с които работим, да сме екип. Заедно да мислим, да бъдем приятели, да сме заедно в творческата еуфория. Когато сме в хармония, публиката усеща една прекрасна емоционална експлозия и се получава истински празник.“, казва Красимира Стоянова за операта и героинята си в очакване на премиерния спектакъл във Варна.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии