До два месеца трябва да започне ремонтът на пътя за кв. „Галата“ във Варна

До два месеца трябва да започне ремонтът на пътя за кв. „Галата“, стана ясно на днешното заседание на ПК „Обществен ред, сигурност и безопасност на движението“. В момента тече процедура за избор на изпълнител и в най-кратки срокове трябва да стартират ремонтните дейности. Те включват рехабилитация на пътното платно и благоустрояване с тротоари и улично осветление, бе съобщено в зала „Пленарна“ по повод искане за изграждане на изкуственa неравност по бул. „Първи май“, до сп. „Иванова чешма“. Съветниците дадоха положително становище и препратиха въпроса към зам.-кмета с ресор „Инфраструктура и благоустрояване“ инж. Пламен Китипов.

Необходимо е поставяне на неравности и на няколко места в район „Владислав Варненчик“, за които има постоянни сигнали за движещи се с висока скорост автомобили, стана ясно още на заседанието. Членовете на комисията дадоха съгласието си ограничители да бъдат положени на кръстовището на ул. „Янко Мустаков“ и бул. „Света Елена“, както и след тази пресечка в посока бл. 401. Предвижда се изграждане на неравности до бл. 219 и бл. 230, както и на ул. „Георги Минков“, пред бл. 8.

Съветниците одобриха искане за обезопасяване на две пешеходни пътеки, намиращи на бул. „Осми Приморски полк“ по пътя за кв. „Виница“, съответно под и над излазите на улици „Иван Иванов“, „Димитър Манчев“ и „Д-р Максим Караденчев“. Поради натовареността и наклона на пътния участък често възникват рискови ситуации както между превозните средства, така и между автомобилите и пресичащите пешеходци, бе изтъкнато в зала „Пленарна“

На заседанието на комисията беше поставен и въпросът за бъдещето на светофарната уредба на кръстовище на бул. “Княз Борис I” и ул. “Янаки Богданов” (Горчивата чешма). Съветници се обявиха против неговото премахване. Гласувано бе да се изиска от кметската администрация становище какво налага да се предприемат подобни стъпки, в какъв времеви хоризонт ще бъдат изпълнени и какви биха били ползите от демонтирането на съоръжението.

Искане на обособяване на зони за велосипеди и електрически скутери в централната градска част и Морската градина разгледа също ПК „Обществен ред, сигурност и безопасност на движението“. Предложението на велокуб „Спартак“ е да се въведе временна организация на движението, която да раздели пешеходното от велосипедното преминаване по ларгото и в Морската градина посредством тестова маркировка.

Предложените направления в централната градска част са: от подлеза пред Катедрален храм „Св. Успение Богородично“ до началото на велоалеите по ул. „Преслав“ и ул. „Цар Симеон I“, от началото на ул. „Преслав“ до началото на ул. „Михаил Колони“ и от началото на ул. „Михаил Колони“ до Севастопол – велоалеите на бул. „Сливница“ и продължението на бул. „Княз Борис I“.

Идеята е тези мерки да са експериментални, за да се установи доколко са работещи. С цел осигуряване на качествено изпълнение от сдружението предлагат да се създаде работна група, която да включва широк кръг представители на различни институции.

Съветниците дадоха положително становище на предложението и го препратиха към кмета Благомир Коцев и неговите заместници Илия Коев и инж. Пламен Китипов.

На разглеждане от комисията беше подложено и искане на управителя на „ДКЦ III – Варна“ д-р Ивелина Василева за обособяване на служебен паркинг на лечебното заведение. Около поликлиниката има три паркинга, които масово се използват от живущи в района. Желанието е единият от тях да се ползва само от служители на ДКЦ III, които са общо около 180 души. Членовете на комисията одобриха предложението и го пратиха към водещата комисия по собственост и стопанство.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии