До месец Община Варна определя местата за разполагане на тротинетки и велосипеди под наем

До месец работна група от няколко дирекции към Община Варна ще бъде готова със схемата за разполагане на тротинетки и велосипеди под наем. Това съобщи кметът Благомир Коцев по време на редовната оперативка с общинската администрация. По думите му подходящите места се обсъждат от експертите така, че разполагането на индивидуалните електрически превозните средства (ИЕПС) върху общински терени не трябва да пречи на движението на пешеходци или автомобили. Локациите ще бъдат дискутирани и с представители на фирмите, които предлагат подобни услуги.

Трябва да се сложи край на хаоса, който някои от фирмите създават в града, като оставят неприбрани превозните средства от градинки, паркове, кръстовища и пешеходни зони. Това каза в телевизионно интервю по темата по-рано днес кметът Коцев. Недопустимо е собствениците да поставят ИЕПС за отдаване под наем на места по свое усмотрение и без разрешение. Общината трябва да посочи местостоянките, да регламентира и контролира търговската дейност на фирмите, в това число и максималното време за престой и прибиране на тротинетките и велосипедите, допълни той.

По данни на администрацията, на всички фирми, предлагащи почасов превоз с ИЕПС, са изпратени писма с покани за разговор в определен срок. При една от тях този срок вече е изтекъл, собствениците не са отговорили и Община Варна е пристъпила към принудително задържане. Кметът Коцев е категоричен, че засегнатата от тази временна административна мярка фирма не е търсила контакт с Общината.

Той отново прикани към диалог собствениците, като изрази желание в по-дългосрочен план съвместно да се търсят решения по отношение на безопасността на движението с електрически тротинетки и намаляване на инцидентите с тях.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии