Община Варна търси подходящи сгради и наемни помещения за детски градини и ясли

Община Варна търси подходящи помещения за допълнителни детски градини и ясли. Кметът Благомир Коцев нареди пълна ревизия на всички общински имоти, които са подходящи за целта. В централните райони „Приморски“ и „Одесос“, където има недостиг на места, разглеждаме и възможността за временно наемане на къщи или етажи от кооперации, каза кметът Коцев. Той нареди служителите на Общината да са на терен и да направят огледи на подходящи за целта места.

Обмисля се възможността в сградата на бившето Оздравително училище „Д-р Никола Димитров“, което се намира в курортен комплекс „Св. Св. Константин и Елена“, също да се изгради детска градина с яслени групи.

Решението на проблема с недостига на места е както мой личен приоритет, така и фокус на администрацията. За децата ще направим и невъзможното, докато стигнем до трайно решение, коментира Коцев.

Двете ресорни дирекции – „Образование“ и „Здравеопазване“ докладваха в понеделник за приема в детските заведения. В градините вече е приключил първият и вторият етап на класиране. Има райони, в които няма свободни места, както и такива, в които има много свободни места, отчетоха от ресорната дирекция. На 1 юли ще бъдат обявени резултатите от трето класиране. Родителите могат да кандидатстват само в градините, където има обявени свободни места.

В самостоятелните детски ясли третото голямо класиране ще се проведе на 28 юни. За него са обявени 114 свободни места. На 120 деца в града се изплащат компенсации, че не са приети в общинска ясла, поясниха от здравната дирекция.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии