Старопрестолна Плиска става детска планета по време на „Асамблея на талантливите деца“ 2024

На 16 юни 2024 г. първата столица на България, град Плиска, ще приветства на една сцена над 240 талантливи малчугани. Поводът е второто издание на „Асамблея на талантливите деца“, организирано от Музикална школа “Моника Ла Ре Ми”, част от Националното сдружение „Клуб Плиска представя“. Това вълнуващо събитие е за млади таланти на възраст от 5 до 18 години от цялата страна, като са десетки участниците от областите Варна, Добрич, Шумен, Търговище, Разград и Русе.

Пилотното издание на Асамблеята бе изключително успешно и на него се изявиха 80 участници. Тази година интересът към инициативата нарастна три пъти и празникът ще се проведе на по-голяма сцена на централния площад в старопрестолния град. Асамблеята ще предложи разнообразна програма, включваща концерти, театрални изпълнения, игри, спортни активности и други инициативи.

Концертната част ще започне с изпълнения на певци от Музикална школа „Моника Ла Ре Ми“, лауреати на международни конкурси. В програмата са включени изпълнения на таланти от държавни и частни училища, школи по изкуства и читалища. На сцената ще се представят певци, състави за народни танци, модерен балет, мажоретен състав и театрална студия. Предвидена е изложба на картини, дърворезба и керамика, изработени от деца. За участниците са организирани творчески ателиета по рисуване и ръчна изработка. Фестивалът ще бъде целодневен празник на открито, изпълнен с музика, танци и цветове. Събитието е с вход свободен за посетителите. В неделния ден организаторите са предвидили томболи и състезания с атрактивни награди, предоставени от спонсорите. “Асамблея на талантливите деца” 2024 се организира със съдействието на кметство Плиска и Община Каспичан.

Музикална школа „Моника Ла Ре Ми“, част от Националното сдружение „Клуб Плиска представя“, организира детски школи по изкуства в различни направления като вокално майсторство, сценично представяне, сценично изящество и модно дефиле, говорна техника и правилна дикция, както и занимателни игри и тематични рождени дни.

Партньори на фестивала са Montstroy Ltd, “Херти“ АД, Русенски университет „Ангел Кънчев“, Raya Toys, Уча.се, “Пуфомания” ЕООД и други утвърдени брандове.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии