Специалистите по здравни грижи във Варна са с най-високо заплащане сред общинските медицински сестри в страната

Специалистите по здравни грижи в системата на общинското здравеопазване във Варна са с най-високото заплащане в сравнение с останалите общински медицински сестри в страната. За това благодариха днес на среща в Община Варна представителите на три регионални съсловни организации на специалистите по здравни грижи. Ще продължим тенденцията по увеличаване размера на трудовото възнаграждение в сектора, увери кметът Коцев. Той поздрави представителите на Регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здрави грижи по повод професионалния им празник – Световен ден на медицинските сестри.

На срещата, на която присъстваха съветникът по здравните въпроси на кмета Коцев д-р Антон Тонев и народният представител Даниел Лорер, бяха обсъдени предизвикателствата пред заетите в сектора, възможните решения и прилагането на добри практики.

Основна тема на срещата бяха възможностите за възстановяване на патронажната грижа сред специализираните услуги, предоставяни от медицински сестри и акушери. Съсловието се обедини около идеята да бъде открит общински консултативен кабинет в подкрепа на кърменето, където да бъдат предоставяне безплатно съвети и прегледи от акушери. Целта е да се насърчи кърменето сред младите майки, което според съсловието е безценна инвестиция в здравето на децата.

Тези въпроси ще бъдат поставени и по време на Кръгла маса, планирана за 22 юни във Варна. За участие в нея ще бъдат поканени местните институции, представители на Българския лекарски съюз, Световната здравна организация, Националния център по обществено здраве и анализи, лекари, юристи, регионални сдружения, предоставящи специализирани социални и здравни услуги със специалното участие на представители на УНИЦЕФ – България.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии