Можем ли да повишим имунитета си с хранителни добавки?

С началото на пролетния сезон все повече хора се оплакват от отпадналост и липса на енергия. Пролетната умора се дължи на това, че организмът е изтощен от зимните месеци, различните настинки и грипни състояния. Възможно е да имате недостиг на ценни витамини, минерали и микроелементи. Тялото се нуждая от време, за да се приспособи към промените в климата, затова може да изберете подходяща хранителна добавка. Тези натурални препарати имат широк спектър на действие, но повишаването на имунитета трябва да е това, което търсите като резултат. Предлагаме да научите повече за характеристиките на препарата спирулина таблетки. Синьо-зелените водорасли са доказан източник на множество жизненоважни хранителни вещества.

Защо спирулината е толкова ценна?

Много специалисти смятат, че спирулината е храната съдържаща най-много ценни витамини и хранителни вещества. За да функционира добре организмът и да се пребори с различните болестотворни вируси, трябва да не чувства недостиг на витамин, минерали и микроелементи. Ако изберете да приемате спирулина таблетки, ще усетите нейните положителни ефекти, тъй като е изключително богата на:

  • протеини – спирулината е сравнявана с яйцата, като източник на висококачествен протеин. Неговата усвояемост е на много високо ниво и това е причината добавката да е толкова предпочитана от всички;
  • калций – тази невероятна супер храна съдържа повече калций, отколкото добре познатото на всички прясно мляко;
  • желязо – формата на желязо която се съдържа в синьо-зеленото водорасло е много ценена от вегетарианците. Това е един от най-добрите растителни източници на желязо. Ако консумирате месо също може да се възползвате от ценните свойства спирулината;
  • витамин В1 – този витамин е много важен за храносмилането на протеините и мазнините. Тиаминът има още отношение към правилното функциониране на нервната система и повишаването на енергията;
  • съдържа гама линоленова киселина и Омега 3 – позната е със своите противовъзпалителни свойства и е ценна за здравето на организма.

Спирулината е супер храна, която съдържа изключително много ценни хранителни вещества и антиоксиданти. Хранителната добавка е перфектно решение, ако имате нужда от засилване на имунитета.

Какви са ползите от употребата на спирулина?

Както споменахме спирулината укрепва и подсилва имунната система, но тя има още много положителни характеристики заради които е класифицирана като супер храна. Хубаво е да познавате растителните препарати, които ще ви помогнат да се чувствате по-бодри и изпълнени с енергия. От Cvetitaherbal.com ще ви представят ползите от употребата на хранителната добавка:

  • богата е на антиоксиданти – тези мощни вещества предпазват клетките от увреждания. Антиоксидантите, които се съдържат в естествените източници са изключително ценни за организма. Всеки който се грижи за здравето си, трябва да приема достатъчно антиоксиданти. Те имат противовъзпалителното действие и са ценни за тялото;
  • премахва токсините – това се дължи на високото съдържание на хлорофил което има синьо-зеленото водорасло. Чрез премахване на токсините от кръвта се засилва и имунитетът;
  • поддържа храносмилателната система – много хора се оплакват от дискомфорт и подуване на корема. Специалистите смятат, че приемът на спирулина таблетки има благоприятно въздействие върху храносмилателната система и образуването на газове, киселини и други.

Спирулината ще ви помогне в борбата с различни болестотворни микроорганизми, чрез своето противовирусно и имуностимулиращо действие. Натуралният ѝ състав оказва влияние върху възпалителните процеси и подпомага организма да се пребори по-бързо с тях. Тя е богат източник на аминокиселини, витамини и множество ценни хранителни вещества.

Какво е действието на добавката мента глог и валериана?

Има много натурални продукти, които оказват положително въздействие върху различни функции на организма. Вероятно сте чували за хранителната добавка глог мента и валериан. Този полезен препарат може да се използва в забързаното ежедневие, защото успокоява нервната система. Натрупването на много стрес и тревоги винаги има негативни последици за здравето.

Това може да се прояви като понижен имунитет, безпокойство, липса на настроение или безсъние. Хранителната добавка мента глог и валериана успокоява тялото и активизира процесите на възстановяване. Веществата, които се съдържат в билките мента глог и валериана повишават работоспособността, засилват имунитета и позитивната нагласа. Мента глог и валериана още регулират кръвното налягане, отпускат гладката мускулатура на кръвоносните съдове и подобряват паметта. Много са ползите за организма от употребата на мента глог и валериана като хранителна добавка.

Можем ли да засилим имунитета си с мента глог и валериана?

Комбинацията от мента глог и валериана отдавна е позната в народната медицина. Предлага се под формата на таблетки, тинктури и капсули за по-добро усвояване. Приемът на хранителна добавка мента глог и валериана има успокояващ ефект върху организма, заради положителните характеристики на всяка една от съставките. Оказва много добро влияние върху възстановителните сили на организма.

Билките подобряват концентрацията, но също така се предписват при стрес, умора и отслабена имунна система. В комбинация с други препарати мента глог и валериана ще подобри функционирането на различни системи в тялото, което от своя страна води до по-силен имунитет. Много са полезните растения и билки, които народната медицина познава и ползва. Днес хранителните добавки се употребяват все повече, а мента глог и валериана е една от най-предпочитаните и полезни включително и за имунитета.

Разгледайте още тук.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии