Стартира академия за млади посланици на източните култури

Набират се участници с интерес към културите на Източна и Югоизточна Азия за „Аморфа Академия“ 2024 във Варна. Стартира записване за участие в „Аморфа Академия за млади посланици на културата“, издание „Европа-Азия“. Академията за младежи ще се проведе през май и юни във Варна с предварително записване и без такса. За участие може да кандидатства всеки на възраст от 16 до 29 г.

По света да си „млад посланик на културата“ през последните години се превърна в истинска титла за много млади фенове по света. Това означава да се интересуваш от музика, филми, книги, манга, танци, кулинария, мода или друг аспект от изкуствата и обществото на друга страна, да искаш да разказваш, пишеш, споделяш снимки и видеа за тях с приятели и непознати на живо или в дигиталното пространство.

Сред лекторите са посланици, преподаватели  в  Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Университета „Ханкук“ в Сеул, Корея, редактори и преводачи на азиатска литература в България, както и културни специалисти от Япония и Филипините.

Записването продължава до 8 май, включително, чрез попълване на формуляр на сайта на Академията www.amorphaacademy.org.

Академията се провежда през почивните дни в пространството за култура и обучение на фондацията – „Аморфа“ – в центъра на Варна на адрес ул. „Драган Цанков“ №10.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии