Рекордните 120 научни доклада бяха представени от студенти на Студентската научна сесия „Наука в бъдещето” в ТУ – Варна

Традиционната Научна сесия на студентите „Наука в бъдещето“ в Технически университет – Варна беше официално открита на 25 април 2024 г. Сесията започна с приветствие от проф. д-р Драгомир Пламенов, ректор на университета, който сподели: „Радвам се, че възстановяваме традицията след пандемията и отново провеждаме Студентската научна сесия с голям интерес и ръст в броя на участниците – 119 с 120 доклада тази година, в 10 секции. Моите спомени за този форум са от първото му издание и се радвам, че просъществува благодарение на студентите и с подкрепата на Община Варна. Успех на всички участници!

Последва приветствие от Анелия Василева – зам.-председател на Студентския съвет към ТУ – Варна, която поздрави студентите и им вдъхна увереност и мотивация за предстоящото им представяне. Специален гост на форума беше Ангел Стойков, председател на Националното представителство на студентските съвети, който поздрави целия екип на ТУ – Варна за организацията и сподели радостта си да види толкова студенти, обидени от желанието да се реализират в сферата на науката.

След официалното откриване, ректорът на ТУ – Варна и доц. д-р Цена Мурзова, ръководител на катедра „Индустриален дизайн“, откриха изложбата на секция „Индустриален дизайн” в галерия TUV към Техническия университет – Варна. Студенти от различни курсове и специалности в катедрата представиха своите проекти: осветителни тела, книги, бутилки и други. Изложени бяха рисунки с различни техники на изобразяване като туш, графика, акрил и други, а на студентите им бяха връчени грамоти за участие.

Презентирането и защитата на научните разработки от студенти в различните секции продължи над 4 часа, а в края на деня се състоя и официалното закриване. Проф. Пламенов, председателят и зам.-председателят на Студентския съвет имаха удоволствието да наградят студентите с най-добрите от защитените доклади пред различните комисии. Над 30 студенти получиха материална награда, осигурена от Община Варна, и сертификат за призово място.

 


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии