Приемен ден на председателя на ОбС

Настаняването под наем и продажбата на общински жилища бяха сред въпросите, поставени от граждани по време на днешния приемен ден на председателя на Общински съвет – Варна Христо Димитров. Пенсионерка, настанена в Комплекса за социални услуги за възрастни хора „Гергана“, сподели, че иска да ползва общинско жилище. Нейна връстничка пък желае да купи апартамента, собственост на общината, който ползва от 27 г.

Млада майка попита кога ще бъде направен основен ремонт на детска площадка на ул. „Прилеп“ №1. По думите й съоръжението, което се ползва от 30 деца от съседни блокове, е опасно и има реален риск от инциденти.

За неработещо улично осветление до бл. 52 в кв. „Трошево“ и тъмен подлез в близост се оплака друга варненка. Тя твърди, че заради липсата на лампи има ръст на кражбите от автомобили в района.

Собственик на терен  в селищно образувание Боровец – юг изрази недоволството си от въведеното от предходната администрация тройно увеличение на такса битови отпадъци за нежилищни имоти.

Варненски архитект постави пред председателя въпроса кога Община Варна ще покрие своята част от разходите по ремонт на сграда на ул. „Стефан Богориди“ №3. Той и общината са съсобственици на имота в централната част на Варна.

Христо Димитров приема граждани всеки трети четвъртък на месеца. Желаещите да се срещнат с председателя на ОбС-Варна  могат да се записват на тел: 052/820 028 или по имейл: [email protected]. Записването за следващия приемен ден ще започне в началото на май.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии