Мерки за неотклонение “задържане под стража” наложи Районен съд – Варна на двама души

Съдът уважи внесено искане от прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо 35-годишен мъж, привлечен като обвиняем за кражба  в условия на продължавано престъпление и опасен рецидив. Спрямо него са предявени обвинения, че през нощта на 8 април т.год., последователно от междуетажни площадки на жилищна сграда в широкия център на Варна е отнел тротинетка и чанта с бебешки и дамски принадлежности. Деянието е тежко умишлено, наказуемо с лишаване от свобода от две до десет години.

Съдът прие, че от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на  деянието, както и че е налице реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление.

Също мярка “задържане под стража” взе Районният съд  и по отношение на друг 35-годишен мъж, привлечен като обвиняем за кражба на  3 броя велосипеди от жилищна сграда в централната част на Варна, извършена в два поредни дни, при условията на продължавано престъпление. Съдът счете, че са налице обосновано предположение за авторство на  инкриминираното деяние, както и опасност обвиняемият да извърши престъпление или да се укрие. 35-годишният обвиняем е осъждан за такъв вид престъпна дейност, като по отношение на него кражбата се явява извършена и в условия на опасен рецидив.

3-дневен е срокът за обжалване на наложените мерки. В случай на жалби делата са насрочени за разглеждане пред Окръжния съд за 17 април т.год. от 13 часа.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии