Студентите и преподавателите на Технически университет – Варна отбелязаха Седмицата на гората с засаждане на над 50 дръвчета в двора на университета

Във връзка с кампанията на Гората.бг за засаждане на 5 милиона дръвчета и Седмицата на гората – 2024 г., студентите от Студентски съвет, заедно с академичното ръководство и преподавателите от катедра “Растениевъдство” и катедра “Екология и опазване на околната среда”, организираха залесяване на 04.04.2024 г. в двора на университета с над 50 млади фиданки от видовете кестен, липа, бряст и явор.

В инициативата се включиха ректорът на университета – проф. д-р Драгомир Пламенов, зам.-ректора – доц. д-р Павлина Наскова, Кристиан Димитров – директор на Дирекция “Спорт” в Община Варна, доц. д-р инж. Мариела Александрова, декан на ФИТА, гл. ас. д-р Пламена Янкова, ВрИД ръководител на катедра “Растениевъдство”, преподаватели, студенти и граждани.

Ректорът на Технически университет – Варна, проф. д-р Драгомир Пламенов, засади първото дръвче и отбеляза: “Поздравявам ви с близо 100-годишния юбилей на Седмицата на гората, който е празник на българската гора и на лесовъдите в България. Нашият университет отбелязва този празник традиционно под различни форми през първата седмица на месец април, и винаги това е повод да покажем общата ни отговорност към природата. Нека всички намираме време за посещения в българската гора, да я пазим и да спомагаме местата, в които живеем, да са по-зелени и живописни.”

Специалният гост и участник в залесяването в ТУ – Варна, Кристиян Димитров, също засади своите две дръвчета от вида конски кестен и запозна студентите с инициативите и активната работа на 6-те туристически дружества в общината.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии