Ръководството на ТУ–Варна награди победителите в Националната университетска олимпиада по програмиране за ученици от ХI и XII клас

На официална церемония в Технически университет – Варна на 01.04.2024 г. бяха наградени победителите в Националната университетска олимпиада по програмиране за ученици от ХI и XII клас.

На форума присъстваха проф. д-р Драгомир Пламенов и организаторите на събитието, в лицето на доц. д-р инж. Нели Калчева от катедра „Софтуерни и интернет технологии“, доц. д-р инж. Мариела Александрова, декан на Факултета по изчислителна техника и автоматизация, ас. д-р Доника Стоянова, в.и.д. ръководител на катедра „Софтуерни и интернет технологии“, както и партньорите от отдел Кандидат студентски прием, фирма “DXC Technology Bulgaria”, фирма „Adastra“, фирма „Methodia“, фирма „myPOS“, фирма „Smart-soft“ и фирма “KBC Global Services”.

Проф. Пламенов приветства победителите с думите: „Щастлив съм да ви поздравя за постигнатия успех и ще се радвам да ви видя като наши студенти“, изразявайки надеждата си, че те ще продължат да развиват своята страст към науката и да се присъединят към академичната общност, споделяйки своите знания и опит. Той отправи и специални благодарности към фирмите-партньори на университета и тяхната материална подкрепа в продължение на няколко последователни години.

На първо, второ и трето място в състезанието бяха класирани следните участници, които получиха сертификати, парични и предметни награди:

  1. Първо място за Георги Мартинов Петков от 11 клас в МГ “Д-р Петър Берон”, гр. Варна, който успя да реши 7 задачи и да събере 70 точки.
  2. Второ място за Карина Христова Карачова от СМГ “Паисий Хилендарски”, гр. София, с решени 6 задачи
  3. Трето място за Илия Димитров Илиев от Професионална гимназия по електротехника, гр. Варна, с решени 6 задачи

Те се отличиха сред всички 63-ма участници в олимпиадата, която се проведе на 31.03.2024 г. в ТУ – Варна, представящи 16 училища от 9 града в България. Състезателите тази година трябваше да решат 10 задачи по програмиране в онлайн платформата HackerRank. Официалните езици за програмиране бяха Java, C#, Python и C/C++. Решенията им бяха проверени с два набора тестови данни. За всяка успешно решена задача им бяха присъдени по 10 точки. Част от учениците бяха със своите преподаватели, за които беше организирана кръгла маса на тема: „Съвременни практически насоки в обучението по програмиране в училищната подготовка“, с лектор гл. ас. д-р инж. Гинка Маринова.

Подробните резултати и класиране на участниците може да видите на този линк:

https://www1.tu-varna.bg/tu-varna/images/novini/2024/04/Leaderboard_HackerRank_31-03.pdf


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии