Силен културен уикенд с концерт и световно кино ни очаква на 15-ти София Филм Фест във Варна

Официалното откриване с филма „Клопка“ ще бъде на 22-ри март от 19:00 ч. в зала 1 на Фестивален и Конгресен център – Варна, а специални гости ще са режисьорът на филма Надежда Косева и актьорът в главната роля Александър Трифонов. „Клопка“ е копродукция на България и Германия и жъне успех още със своята световната премиера в Сао Пауло. Тематиката на филма e за връзката ни с природата и борбеният, силен човешки дух, а основният мотив е за моралните изборите, пред които ежедневно сме изправени по пътят към опазването на добродетелите ни.

Веднага след прожекцията на „Клопка“ ще отпразнуваме началото на фестивала с концерт на неповторимото музикално трио Clavexperience във фоайето на втория етаж на Фестивален и конгресен център – Варна. Групата умело съчетава бийтбокс, синтезатори и глас. В състав: Димитър Горчаков – пианист, преплитащ невероятно класическата и джаз музиката със синтезатори, създавайки сложни хармонии, отличаващи се с изключителен звук; SkilleR – един от основоположниците в бийтбокса у нас, чието име е известно в световен мащаб; Павел Терзийски – певец със забележителен талант и докосващ глас, обхващащ широк спектър от тембри и имитации. Clavexperience смесват АйДиЕм, Трип Хоп, Джаз и Реге посредством спонтанни импровизации, а резултатът е неповторим и динамичен звук.

За любителите на кино изкуството фестивалните събития започват ден по-рано на 21-ри март (четвъртък) от 18:00 ч. в Концертното студио на Радио Варна с вечер на късометражното кино с осмото издание на проекта – „Екран за нови кинематографисти“ , този път съвместно с Emergence Art Fest. Входа за зрителите е свободен и всички посетители ще имат шанса да спечелят билет за откриването на София Филм Фест във Варна.

Пълната програма на фестивала вече е онлайн, а БИЛЕТИТЕ са вече в продажба на касата на ФКЦ – Варна и онлайн на сайта на ФКЦ (https://bit.ly/3uKDVhw).

Елате да се насладим на качествено кино през 15-тото издание на София Филм Фест във Варна от 22-ри до 30-ти март!

Цялата програма на фестивала и съпътстващите събития можете да следите на страницата на София Филм Фест във Варна във Facebook и Instagram. 


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии