Откриха кандидатстудентската борса във Варна

Заместник-председателят на Общинския съвет Ивайло Костадинов откри Кандидатстудентска борса – Варна 2024. Във форума, който се провежда в Юнашкия салон, участват всичките шест висши училища в града – ВВМУ „Никола Й. Вапцаров”, МУ “Проф. д-р Параскев Стоянов”, ВСУ “Черноризец Храбър”, Технически университет, Икономически университет и Висше училище по мениджмънт.

„Едно от най-големите достойнства на Варна са висшите учебни заведения и хиляди млади хора, които всяка година идват тук, за да получат образование, професия и знание. 7% от населението на града ни са студенти, като ежегодно този процент се увеличава“, каза в приветствието си Ивайло Костадинов. Той се обърна към бъдещите студенти с думите: „Днес и през следващите няколко години пред вас стоят неограничени възможности. Използвайте ги на максимум, учете нови неща, предизвиквайте себе си с нови умения и не се страхувайте да пробвате и да сменяте попрището си, защото човек невинаги успява да намери себе си от раз“. На младите хора той пожела упорито да следват мечтите си, а висшите учебни заведения да намерят най-амбициозните, най-умните и най-талантливите студенти.

Събитието по традиция се посещава от ученици от цялата Варненска област. „И днес се радваме на големия интерес от страна на бъдещите студенти. Поканили сме над 1 200 ученици от общо 70 паралелки. Акцент в тази борса е, че на нея присъстват не само ученици от 12. клас, но и от 10. и от 11.“, заяви Дияна Янева, директор на Центъра за кариерно ориентиране, който е организатор на събитието. В рамките на форума кандидат-студентите имат възможността да получат актуална информация за условията за кандидатстване и прием, както и за перспективите за професионална реализация след завършване на висше образование.

Гост на събитието бе Йорданка Христова, старши експерт по организация на средното образование в РУО-Варна.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии